Редица нарушения в секциите в Турция са констатирали доброволци -

...
Редица нарушения в секциите в Турция са констатирали доброволци -
Коментари Харесай

Искат оставки в ЦИК заради нарушения в секциите в Турция в изборния ден

Редица нарушавания в секциите в Турция са установили доброволци - членове на изборни комисии и наблюдаващи на вота на 4 април.
На конференция те оповестиха, че в изборния ден е нарушила закона и желаеха оставките на 14 нейни членове.
 ЦИК занапред ще прави разбор какво се провали на изборите ЦИК занапред ще прави разбор какво се провали на изборите
Чак в този момент ЦИК почва да работи по разбор, с който да каже какво следва да се преоцени в изборния развой поради опита от парламентарните...
Установени са нарушавания и тъпчене на Изборния кодекс, част от които провокирани от решения на Централната изборна комисия, като съгласно наблюдаващите, те обслужват напълно ползите на Движение за права и свободи. Константин Бачийски от Гражданската самодейност посочи, че едно от най-честите и съществени нарушавания е попълването на авансово готови заявления за гласуващите в чужбина, с които се открива, че един и същи човек не е дал своя вот и на друго място.
Според наблюдаващите на вота в Турция, в хода на изборния ден ЦИК е разрешила попълването на декларациите и отвън секциите в нарушаване на:
" Централната изборна комисия излезе с едно решение да се одобряват декларациите, без значение къде са попълнени и къде са подписани, т.е. българската страна не желае да обезпечи механизъм за наказателно гонене на хората, които са дали своят вот на повече от едно място ".
Заради установените нарушавания от Гражданската самодейност за наблюдаване на изборите в Турция настояха за оставки в ЦИК: " На база взимането на решението от 04.04., решение номер 289, което е в нарушаване на Изборния кодекс, ние ще настояваме за оставките на тези 14 души, които са дали своят вот това незаконно решение ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР