Редица легенди на Левски и българския футбол се събраха пред

...
Редица легенди на Левски и българския футбол се събраха пред
Коментари Харесай

Редица легенди на Левски и българския футбол се сбогуваха за последно с Иван Вуцов

Редица митове на Левски и българския футбол се събраха пред националния стадион " Васил Левски ", с цел да си кажат последно довиждане с огромния футболист, треньор и управленец Иван Вуцов. Бившият бранител умря на 79-годишна възраст на 18 януари, а през днешния ден беше неговото поклонение и опело, където близки и другари се събраха, с цел да го почетат. Сред тях бяха персони като президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, Наско Сираков, Кирил Ивков, Пламен Марков и доста други.

" За Иван Вуцов може да се приказва доста. Той остави огромна диря в българския футбол. Каквото и да кажем ще бъде малко. Сега той отиде при един добър тим с положителни футболисти, който в този момент ще си има и един добър треньор и началник ", съобщи футболният управител Емил Данчев.

" Това, което научих от него е дисциплината, трудолюбието, реда, организацията вътре в играта и в живота. Той доста държеше и отвън терена да уважаваш това, което работиш и да си порядъчен. Това е едно от нещата, които той докара от Холандия - за оня цялостен футбол приказвам, в който футболистите се придвижват пакетно по терена. Тогава се смееха, само че той първи приложи в България този актуален за това време футбол. Беше и добър психолог ", добави " синята " легенда Ангел Станков.

" Изхубихме огромна легенда. Играхме дружно в националния тим и Вуцов беше неизпълним откъм гърба като метач. Това беше против Белгия през 1965 година Един от най-големите му мачове, с помощта на който се класирахме за Световното в Англия през 1966 година Иначе като човек той беше безрезервен, работохолик даже ", не скри тъгата си някогашният съотборник на Вуцов Добромир Жечев.

" Вуцов беше човек с упоритости. Винаги беше на нокти, тъй като искаше да печели. Това беше и негова мощ - не можеше да губи. Звезден тим се събраха горе - Гунди, Котков, Павката, Меци. Сега имат и треньор. Дано да играят по този начин, както са играли в Левски ", означи легендата Сашо Костов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР