Редица конституционалисти твърдят, че оставка не се гласува, а се

...
Редица конституционалисти твърдят, че оставка не се гласува, а се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова Е Безмилостна С Това, Което Каза За Герб! Оставката Не Се Гласува, А Се

Редица конституционалисти настояват, че оставка не се гласоподава, а се установи дали е дадена непринудено, счита Нинова и добави, че с оставянето на Добрев в Народното събрание са били нарушени конституцията и законите.

Нека Конституционен съд се произнесе, ние питаме има ли теоретична заплаха оставането на Делян Добрев в Народното събрание в нарушаване на конституцията да докара до тежки последствия, тъй като той гласоподава законите на страната.

Ако Конституционен съд се произнесе, че мястото му не е там, какви са последствията, попита водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова очерта три съществени значими тематики сега - корупцията, председателството, бюджет 2018.

Тя означи, че страната ни е първа по корупция в Европа и голямото болшинство от българите считат, че корупцията е проблем номер едно. Според Нинова всички антикорупционни старания не са довели до резултата, който се чака. Тя означи, че полемиката върви на фона на доста кавги и шуробаджанащина.

Според Българска социалистическа партия аргументите са че, политическата класа през тези години не желае да се бори с корупцията, тъй като е част от корупцията.

Нинова подчертава и върху бюджет 2018 и изясни, че бюджетът не е счетоводство, а политика. Предлагаме различен бюджет да бъде разискван на конгреса и импортиран от ПГ сред първо и второ четене на закона, посочи тя.

Третата значима тематика съгласно нея е подготовката за председателството. По думите й подготовката е почнала със свадите за кражба на плочки пред НДК и ще приключи с полемика за цените на хотелите, в които ще отседнат гостите, за цените на подаръците.

Къде са политиките, водачеството на България, националният интерес на България, попита тя и добави, че е нужна полемика на конгрес. Тези събития съгласно нас са задоволително съществени, с цел да бъде призован конгресът на партията и да се обсъдят.

Предложението е конгресът да бъде на 28 октомври с тематиките " Българска социалистическа партия - опция за България ", " Председателство - опция за България ", издигането на Сергей Станишев за президент на ПЕС и " Бюджет 2018 - стопанска система, приходи, правдивост ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР