Редица компании и представители на общинските власти измамно увеличават потреблението

...
Редица компании и представители на общинските власти измамно увеличават потреблението
Коментари Харесай

Лампите светят, но служителите ги няма. Наистина ли Китай се връща на работа?

Редица компании и представители на общинските управляващи лъжливо усилват потреблението на електрическа енергия и други метрики, с цел да покрият строгите цели за обновяване на работни развой, демонстрира следствие на китайското бизнес издание Caixin.

След като случаите на Covid-19 в страната се забавят през последните дни, локалните държавни управления в по-малко засегнатите райони карат офисите и заводите да възобновят работния развой, като нормално слагат съответни цели за осъществяване на служители. Заети в някои компании и членове на администрацията обаче споделят, че задачите са невъзможни за реализиране - и това ги кара да лъжат.

Така осветлението и климатиците работят по през целия ден в празни офиси; оборудването е включено, а описите с присъстващите служащи се фалшифицират. Това са единствено някои от методите, които фирмите употребяват, с цел да излъжат статистиката, която локалните държавни управления оповестяват нагоре по веригата.

В Китай потреблението на електрическа енергия постоянно се употребява като метрика за работния развой.

Източната провинция Джъдзян бе посочена като образец за възобновяване от икономическата организация на Китай. Според формалните данни, 90% от служащите към този момент са по работните си места и процесът е обновен.

Чиновници от Ханджоу, столица на провинцията, споделят, че от събота заводите са били инструктирани да оставят оборудването включено през целия ден, а чиновниците в офисите - да не гасят своите компютри и климатици. Изданието не загатва неговото име поради опасения, само че чиновник в компания удостоверява казаното.

Целта за Ханджоу е била ползване на електрическа енергия в корпорациите в събота от най-малко 75% от тази на 8 януари и най-малко 90% до 10 март. Реално, в града едвам 40% от чиновниците са се завърнали на работа, надалеч под формалната цел от 75%.

Чиновниците показват още, че Китай субсидира електрическата енергия като метод да подтиква бизнесът да продължи работа. Редица компании показват, че избират да изхарчат малко повече пари за ток, само че да не ядосват локалните управляващи.

В някои случаи, вместо да слагат цел на обособените компании, локалните управляващи слагат такива на служители, които пък са виновни за спазването им.

В други случаи локалните управляващи също вземат участие във подправянето, защото не желаят да рискуват по-широко разпространяване на заболяването, само че в това време не желаят да се злепоставят в очите на Пекин. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР