Редица изследвания показват, че постоянното хълцане може да е сигнал,

...
Редица изследвания показват, че постоянното хълцане може да е сигнал,
Коментари Харесай

Хълцате често – тествайте се за COVID-19


Редица проучвания демонстрират, че непрекъснатото хълцане може да е сигнал, че човек се е заразил с ковид , написа „ Дейли Експрес ”, съобщи БГНЕС.

Досега хълцане то в никакъв случай не е било в листата на главните признак и, но продължителността му може да значи заразяване със SARS-COV-2.

Изследване, направено от египетски лекари , открило съществуването на COVID-19 при пациент, който се оплакал само от хълцане. 64-годишният мъж потърсил лекарска помощ след три денонощия. По време на проучванията било открито, че той е инфектиран с ковид и равнището на левкоцитите му е ниско.

Аналогичен случай е разказан в друга публикация, оповестена от американски учени. В този случай става въпрос за 62-годишен пациент, който не спрял да хълца в продължение на четири денонощия. При него болестта засегнала белите дробове, а равнището на левкоцитите и тромбоцитите било мощно намалено.

Хълцането е рядко срещан признак на ковид а. То се появява най-често при стрес или в резултат на погрешно хранене и нормално отминава след няколко минути. Британските лекари , обаче, предлагат да се потърси лекарска помощ, в случай че хълцане то не престане след 48 часа или се появява прекомерно постоянно.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР