4 причини да инвестирате в злато преди 2024 г.

...
Редица икономически проблеми все още се задават, докато наближаваме 2024
Коментари Харесай

Редица икономически проблеми все още се задават, докато наближаваме 2024 г. Като за начало постоянната инфлация продължава да сее хаос върху цените на потребителските стоки и да подкопава покупателната способност, въпреки многобройни повишения на лихвите на Фед през последната година. Освен това лихвените проценти все още са високи — и е вероятно да се повишат още повече — така че пейзажът на заемите е много по-малко благоприятен, отколкото беше през последните години.

В отговор на тези и други икономически несигурности много инвеститори търсят начини да защитят богатството си и да осигурят финансовото си бъдеще. И въпреки че има безброй инвестиционни възможности, от които да избирате, един актив, който продължава да блести, е златото.

Златото предлага широка гама от уникални предимства за инвеститорите и има няколко убедителни причини, поради които трябва да помислите за добавяне на злато към инвестиционния си портфейл, преди да настъпи новата година. Започнете, като проучите предимствата на инвестирането в злато с безплатен информационен комплект тук.

4 причини да инвестирате в злато преди 2024 г.

Ако сте въздържали да направите инвестиция в злато , ето няколко причини, поради които може да искате да направите своя ход преди 2024 г.:

За да се възползвате от потенциалните данъчни облекчения

Инвестирането в злато може да предложи уникални данъчни предимства в някои случаи — и вие може да искате да се възползвате от тях, преди да настъпи новата година. Например, когато държите физическо злато или определени инвестиции, свързани със злато, в рамките на индивидуална пенсионна сметка (IRA), печалбите ви могат да нараснат с отсрочени данъци. И ако отговаряте на определени критерии и изберете да вземете разпределения при пенсиониране, може да извлечете други ползи, свързани с данъците.

Тези видове данъчни облекчения могат да превърнат IRA в злато в привлекателна опция за инвеститори, които искат да изградят ефективно от данъчна гледна точка пенсионно гнездо, като същевременно се възползват от потенциалния растеж на златото.

Разберете как инвестирането в злато може да е от полза за вашето портфолио.

За да защитите портфолиото си от геополитическа несигурност

Глобалното геополитическо напрежение нараства и това може да доведе до несигурност на финансовите пазари. Търговските спорове, политическите конфликти и други геополитически фактори могат да предизвикат нестабилност на пазара и да повлияят на традиционните инвестиции като акции и облигации.

Но златото, като физически актив с присъща стойност, има тенденция да се представя добре по време на несигурност. Ето защо инвеститорите често се тълпят към златото като сигурно убежище, което го прави ценен актив, който да държите в портфолиото си в лицето на геополитическата турбуленция.

За хеджиране срещу инфлацията

Инфлацията предизвиква нарастваща загриженост за инвеститорите — и има защо. Не само, че инфлацията все още е постоянен проблем в цялата страна, но темпът на инфлация се повиши неочаквано през юли след охлаждане през предходните месеци.

И когато инфлацията е висока, тя подкопава покупателната способност на традиционните валути — което означава, че доларите на инвеститорите не се простират толкова далеч. Но златото има дълга история да служи като защита срещу инфлацията. Стойността му има тенденция да нараства през периоди на обезценяване на валутата, което го прави привлекателна опция за запазване на вашето богатство и покупателна способност — и интелигентно допълнение към портфолиото ви преди 2024 г.

За да разнообразите инвестициите си

Диверсификацията е основен принцип на разумното инвестиране и златото може да бъде чудесен инструмент за тази цел. Като добавите злато към портфолиото си, можете да разпределите риска си и да намалите цялостната си експозиция към един определен клас активи.

Това е така, защото движенията на цената на златото често се различават от тези на акциите и облигациите, което го прави ефективен инструмент за диверсификация. Когато други инвестиции се провалят, златото може да осигури стабилност и да действа като противовес, като помага да защитите портфолиото си по време на пазарни спадове. И като се има предвид, че сме в разгара на несигурен икономически период, може да бъде мъдър ход да добавите този благороден метал към портфолиото си преди началото на 2024 г.

Долната линия

< p>Има много убедителни причини да обмислите инвестиция в злато преди 2024 г. Независимо дали сте загрижени за нарастващата инфлация, геополитическата несигурност или необходимостта от диверсификация на портфолиото, златото предлага доказано решение. И неговият опит като хеджиране срещу инфлацията, запас от стойност и потенциалът за повишаване на капитала го правят привлекателен актив за инвеститорите. Данъчните облекчения на златните IRA също могат да подобрят общата ви възвръщаемост и да осигурят ефективна от данъчна гледна точка стратегия за пенсиониране.

Така че, преди да настъпи новата година, помислете за добавяне на злато към вашата инвестиционна стратегия и укрепете финансовото си благополучие в тези несигурни времена. Само не забравяйте да отделите време, за да направите проучване и да определите най-добрия подход за вашите индивидуални обстоятелства и цели, преди да предприемете каквото и да било.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР