Редица хора се оказват объркани защо Луната понякога се вижда

...
Редица хора се оказват объркани защо Луната понякога се вижда
Коментари Харесай

Хората в интернет питат защо виждаме Луната през деня

Редица хора се оказват комплицирани за какво Луната от време на време се вижда денем, а част от тях наподобява имат вяра, че това е някакво ново държание на спътника.

Стю Питърс, ефирен водещ и теоретик на конспирацията с десноцентристки възгледи, разгласява, каквото наподобява счита, че е доказателство за нов феномен в X (Twitter), като написа трагично: „ Това пълнолуние е в средата на деня. Това не би трябвало да се случва. “

Освен изненадващия брой репостове за на процедура фотография с ниска резолюция на естествената Луна, други консуматори също се съгласяват, че нещо не е наред с небето.

„ Забелязвам го към този момент от няколко години насам. Ходя на разходка по 3 пъти дневно и постоянно виждам Луната от едната страна, а Слънцето от другата заран и до по-късно “, дава отговор един консуматор, преди да хвърли втора доктрина на конспирацията. „ Нещо доста изкуствено се случва. Слънцето в този момент е бяло, а не жълто, както беше, когато бяхме деца. Луната свети като фенерче, не наподобява същинска. Определено би трябвало да се запитаме какво се случва с небето ни! Да не приказваме за всичкия кемтрейлс. “

…Ох, от кое място да стартираме.

Като начало, Слънцето не е трансформирало цвета си. То остава синьо-зелено, въпреки че е допустимо да е изглеждало по-жълто, когато сте били по-млади, заради по-високите равнища на замърсяване. Що се отнася до Луната – въпреки че наподобява по-ярка през нощта заради неналичието на друга светлина – тя постоянно е била забележима денем, с изключение на за няколко дни към новолунието, когато може и да не се вижда заради конкуренцията на разсеяната светлина на Слънцето.

Един бърз взор към орбитата на Луната и на Земята би трябвало да обясни всичко добре.

Както виждате, Луната отразява слънчевата светлина към Земята (по време на множеството си фази) денем и през нощта. Това не е нещо извънредно или доказателство за някакъв тип интрига, то е там през множеството време. Просто би трябвало да гледаме малко по-често нагоре. Там е хубаво.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР