Редица европейски държави обявиха нови противоепидемични мерки, за да се

...
Редица европейски държави обявиха нови противоепидемични мерки, за да се
Коментари Харесай

Редица европейски държави въвеждат мерки заради „Омикрон“

Редица европейски страни оповестиха нови противоепидемични ограничения, с цел да се оправят с повишаването на заболеваемостта от ковид и да се опитат да забавят разпространяването на новия вид „ Омикрон “, пишат международните организации.

Германия сложи Франция и Дания в листата с високорисковите зони и постанова наложителна карантина на неимунизираните пасажери. Мярката ще се ползва също за идващи от Ливан, Норвегия и Андора.

Страната не разрешава и новогодишните спектакли с фойерверки за втора поредна година. Мярката включва възбрана на търговия в пиротехника до новогодишните празници.

Франция понижава интервала сред втората и третата доза ваксина от пет на четири месеца, като мярката влиза в действие от януари.

Забраняват се всички огромни публични тържества и пиротехнически спектакли за Нова година. Препоръчва се даже на имунизираните да се самотестват преди да се съберат с околните си за фамилните тържества за Коледа и Нова година.

Дания затваря забележителна част от културния живот и разгласи нови рестрикции на нощния живот в опит да ограничи разновидността „ Омикрон “. Театрите, кината и концертните зали затварят. Предстои да се разиска затварянето на увеселителни паркове, конгресни центрове и музеи. Новите ограничения ще важат четири седмици.

Италия разгласи три региона в страната за жълта зона поради повишаващата се заболеваемост. От понеделник в нея попадат Марке, Лигурия и Венето. Това значи, че там маски ще се изискват и на открито.

От 17 декември за влизане в Италия се изисква тест за ковид от всички идващи, без значение от имунизационния им статус.

Ирландия вкарва вечерен час за пъбовете, питейните заведения и заведенията за хранене до края на януари. Те ще имат право да работят до 20 ч. локално време.

Ограничава се и броят на хората, които могат да участват на огромни тържества и прояви на закрито. За сватбите ограничаването е до 100 души, а тържествата ще могат да се организират до 20 ч.

В Нидерландия здравните специалисти заговориха за цялостен локдаун с закъснение на разпространяването на „ Омикрон “. Там работи възбрана за питейните заведения, заведенията за хранене и множеството магазини да работят от 17 до 05 ч. Тя ще продължи да работи до 14 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР