Редица държави от ЕС заявиха изрично, че няма да изпратят

...
Редица държави от ЕС заявиха изрично, че няма да изпратят
Коментари Харесай

Страни от ЕС обявиха, че няма да изпращат сухопътни сили в Украйна

Редица страни от Европейски Съюз обявиха категорично, че няма да изпратят сухопътни сили в Украйна. Коментарите идват след конференцията на френския президент Еманюел Макрон нощес, когато той съобщи, че изпращането на военнослужещи от западните съдружници не може да бъде изключено в бъдеще, съобщи БНР.

Премиерите на Полша и Чехия оповестиха преди срещата на върха на Вишегладската четворка, че няма да изпращат свои сухопътни елементи в Украйна. " Това сега не е на дневен ред ", съобщи и шведският министър председател Улф Кристершон. " В момента сме се концентрирали върху изпращането на оръжия ", добави той пред шведското радио. Кристершон посочи, че няма молба от страна на Украйна за изпращането на сухопътни сили.

Основната цел на Белгия остава обезпечаването на материална помощ за украинската войска, акцентира министърът на защитата Людивин Дедондер. Неотдавна Белгия изрази подготвеност да даде всички свои изтребители Ф-16 на силите на Киев, а в последната седмица министър председателят Александер де Кро изрази очакване доставките да стартират от идната година.

Киев приветства началото на полемиката за директна военна интервенция във войната, излиза наяве от изказване на президентския консултант Михайло Подоляк. " Това демонстрира осъзнаване на рисковете, които съставлява за Европа нападателна Русия ", цитира Ройтерс съветника на украинския президент.

Реакция пристигна и от Кремъл. " Ако се стигне до изпращането на натовски бойци в Украйна, ще настъпи нов миг ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Пряк боен спор сред НАТО и Русия е неминуем при положение на изпращането на западни войски в Украйна, предизвести той в диалог с публицисти.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР