Редица държави имат проблеми с екосхемите. Това стана ясно по

...
Редица държави имат проблеми с екосхемите. Това стана ясно по
Коментари Харесай

Екосхемите се превърнаха в проблем за много европейски фермери

Редица страни имат проблеми с екосхемите. Това стана ясно по време на съвещанието на земеделските министри в Съвета на Европейския съюз по земеделие и риболовство.

На Съвета бяха разисквани съществени акценти от Стратегическите проекти за развиването на земеделието и селските региони на обособените страни членки. В рамките на полемиките стана ясно, че редица страни имат проблеми с екосхемите. Причината за това е, че те се оказват незадоволително атрактивни за фермерите или сложни за използване.

В позицията на страната ни по време на съвещанието се споделя още, че плануваните бюджети по тях не съумяват да привлекат задоволително искащи аграрни производители, а това слага под риск постигането на задачите, свързани с успеваемостта от използването им. Сериозен проблем за фермерите са и изискванията за използване на стандартите за положително земеделско и екологично положение (ДЗЕС).

Етикетиране на пчелния мед

Друга тематика, която бе във фокуса на съвещанието на европейските земеделски министри, са измененията в етикетирането на пчелния мед. Страната ни поддържа смяна на директивата и неколкократно е заявявала потребността от преразглеждане на настоящия текст, съгласно който няма обвързване за изтъкване на всички страни на генезис на продукта, при положение на композиция от мед от повече от една страна производител.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР