Редица болници бяха обкръжени и най-малко петима души бяха убити,

...
Редица болници бяха обкръжени и най-малко петима души бяха убити,
Коментари Харесай

Израелските сили нападнаха Дженин, обкръжиха болници в окупирания Западен бряг

Редица лечебни заведения бяха обкръжени и минимум петима души бяха убити, до момента в който израелските сили започнаха огромно нахлуване против Дженин в окупирания Западен бряг.

Атаките, почнали през нощта и траяли до петък, са оставили минимум 14 други ранени, съгласно палестински източници. Акцията против болничното заведение Ибн Сина завърши след няколко часа.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Окупираният Западен бряг: Другият фронт Палестинците бягат до момента в който Израел нахлува в лагера Дженин в окупирания Западен бряг Снимки: Последиците от нападението на израелската войска в Дженин завършек на списъка

Петимата починали бяха убити от удар с дрон върху бежанския лагер в Дженин. Въздушните удари станаха по-редовни на Западния бряг, до момента в който войната в Газа бушува.

Спешните служби бяха възпрепятствани от израелските сили да доближат до ранените, евентуално излагайки живота на риск, заяви формалната палестинска новинарска организация Wafa.

От към 22:30 часа в четвъртък израелската войска избута минимум 80 военни транспортни средства в град Дженин, нахлувайки в домове на палестинци и задържайки няколко души. Имаше известия за жестоки конфликти.

„ Появиха се десетки бронирани транспортни средства, както и булдозери, повреждащи коли, повреждащи пътищата “, заяви Сара Хайрат от Ал Джазира от окупирания Източен Йерусалим. Акцията продължи към осем часа.

Поне четири лечебни заведения бяха обкръжени от израелски бойци.

„ Израелските сили се появиха в болница Ибн Сина, една от най-големите в окупирания Западен бряг. Те се появиха при нахлуване, където помолиха медицинския личен състав да вдигне ръце и да изтегля болничното заведение “, сподели Хайрат.

Редица лекари от болничното заведение отхвърлиха да се подчинят и да се евакуират; двама парамедици бяха задържани, добави тя.

„ Важно е да се означи, че това се случи в бежанския лагер в Дженин, където конфликтите са интензивни съвсем всеки ден … Но естеството на този съответен набег е в действителност необикновено. Не единствено това, че е болница, само че и методът, по който израелските сили влизат “, продължи Кхайрат.

Израелските военни споделиха, че са разменили огън с палестински бойци, които по-късно са употребявали коли за спешна помощ, с цел да избягат към болничното заведение Ибн Сина, „ с цел да се скрият там “. Един палестински войник ​​е бил задържан на входа на здравното заведение, заяви армията.

Напрежението е високо в целия Западен бряг, откогато Израел стартира войната си против Хамас на 7 октомври, която умъртви минимум 11 500 души в Ивицата Газа.

Wafa също заяви, че израелските сили са нахлули в няколко домове в град Нилин, западно от Рамала, и са арестували минимум 28 души в петък.

В четвъртък трима палестинци бяха убити от израелски бойци, откакто откриха огън на контролно-пропускателен пункт на Западния бряг. Един израелски боец е бил убит при офанзивата, съгласно израелски публични лица.

Зейн Басрави от Ал Джазира, репортаж от Рамала на Западния бряг, сподели, че сходни офанзиви с дребни оръжия и експлозиви са се нараснали през последните седмици на фона на възходящия яд от гибелта на цивилни в Газа и окупацията на Западния бряг.

„ Тъй като Израел продължава да ускорява топлината, ускорява натиска върху палестинските общности, хората стартират да отстъпват “, сподели той.

От 7 октомври 203 палестинци са били убити при израелски набези на Западния бряг.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР