Редица банки, включително Стандард Чартърд (Standard Chartered) и Ситигруп (Citigroup),

...
Редица банки, включително Стандард Чартърд (Standard Chartered) и Ситигруп (Citigroup),
Коментари Харесай

Банките във Великобритания искат служителите им да се върнат на работа

Редица банки, в това число " Стандард Чартърд " (Standard Chartered) и " Ситигруп " (Citigroup), са уведомили чиновниците си във Англия, че чакат да се завърнат на работа в офисите след оповестената от премиера Джонсън анулация на изискванията за отдалечена работа, наложени за битка с ковид. 

" Голдман Сакс " (Goldman Sachs) също възнамерява да възобнови присъствената работа в сходство с променените държавни насоки, сподели представител на банката. Служителите на Ейч Ес Би Си (HSBC) ще бъдат посрещани още веднъж в офисите като част от хибриден метод. 

" Стандард Чартърд " е съобщила на чиновниците си в лондонската централа на банката, че офисите ще бъдат отворени за всички от понеделник (24 януари), предава Българска телеграфна агенция. 

Очаква се чиновниците на " Ситигруп " да се завърнат в офисите за най-малко три дни седмично, се показва във вътрешен документ до личния състав, с който Ройтерс се срещна. Говорител на банката удостовери наличието на документа. 

Премиерът на Англия Борис Джонсън заяви по-рано тази седмица, че държавното управление отменя препоръката си за дистанционна работа, а останалите ограничавания, в това число наложителното носене на маска на закрити пространства, ще бъдат вдигнати идната седмица. 

Роследвалата реакция на  банките е удостоверение доколко английските финансови компании желаят да върнат чиновниците си в офисите най-малко за част от времето. 

Тази стъпка ще даде и подтик за магазини, кафенета и заведения за хранене във финансовите лондонски квартали " Скуеър Майл " и " Канари Уорф ", които бяха мощно наранени от отдалечената работа. 

Преди Коледа разновидността " Омикрон " хвърли тъмна сянка върху възобновяване на " Скуеър Майл ". Сигналите в този момент са надалеч по-обещаващи, съобщи Катрин Макгинес, ръководител на общинската администрация на Лондонското Сити. Очакваме с неспокойствие да посрещнем допустимо най-скоро чиновниците на Ситито в офисите им, сподели тя.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР