Реденето на листите за парламментарните избори на 2 април на

...
Реденето на листите за парламментарните избори на 2 април на
Коментари Харесай

Изключеният от групата на БСП Явор Божанков повежда листата на ПП и ДБ в Габрово


Реденето на листите за парламментарните избори на 2 април на обединяването " Продължаваме промяната " - " Демократична България " стартира. По информация на Клуб Z съотношението във връзка с водачите ще е на база резултатите от последните избори, когато Политическа партия завоюва 53 депутатски места, а Демократична България 20. Водаческите места дефинира сама всяка една от обединенията в обединението, без намесата на другата.

 

Очакването е в София водач на листата в 23 МИР да е съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, в 24-ти - съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, а така наречен лидерски МИР - 25-ти да бъде воден от Христо Петров (ПП), известен като Ицо Хзарта.

 
 Христо Иванов Христо Иванов Източник: Zonanews
На вота през октомври Петков и Иванов отново водеха в същите изборни региони, както и Христо Петров. Водач за Демократична България в 25-ти бе Владислав Панев, един от водачите на " Зелено придвижване " (ДБ).

 
 Никола Минчев Никола Минчев Източник: Zonanews
В Пловдив-град водач ще е някогашният ръководител и зам.-председател на Народното събрание Никола Минчев (ПП), който води листата на партията там и на предходните избори. От името на Демократична България лидер тогава бе Христо Иванов.

 
 Росен Костурков, Политическа партия Росен Костурков, Политическа партия Източник: Zonanews
Росен Костурков (ПП) ще е отпред на листата в Пловдив-област - какъвто бе и за вота на 2 октомври. А от Демократична България тогава отпред бе някогашният регионален шеф, след това народен представител - Йордан Иванов.
   Даниел Лорер Даниел Лорер Източник: Zonanews
Във Варна листата ще оглави Даниел Лорер от Политическа партия, някогашен министър на нововъведенията в кабинета " Петков ". Лорер бе лидер и предходната година. От дясната коалиция издигнаха тогава другия съпредседател на Демократична България - Атанас Атанасов.

 
 Атанас Атанасов Атанас Атанасов Източник: Zonanews
Атанасов евентуално в този момент ще е лидер в Русе, а другият съпредседател на Политическа партия - Асен Василев - обичайно - в Хасково.

 
 Николай Денков Николай Денков Източник: Zonanews
Лансираният от " Промяната " като претендент за министър-председател акад. Николай Денков още веднъж ще е титуляр в Шумен.

 
Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков отново ще води в Перник.
 
 Бойко Рашков Бойко Рашков Източник: Zonanews
В Бургас листата ще оглави Константин Бачийски - ексдепутат на Политическа партия, ръководител на " Средна европейска класа ", съдружен сътрудник на " Промяната " и някогашен общински консултант. Листата в морския град от страна на Демократична България до момента бе водена от Ивайло Мирчев.

 
 Константин Бачийски, Политическа партия Константин Бачийски, Политическа партия Източник: Zonanews
Явор Божанков, който бе народен представител от Българска социалистическа партия в няколко подред Народното събрание, само че изключен в предишния от групата поради позициите си против хартиената бюлетина и тъй като поддържа българската помощ за Украйна, се чака да оглави листата в Габрово. Божанков е гражданска кандидатура - и преди, и сега - като социалистите го поставяха като лидер в листата във Велико Търново. Към момента не е решено дали листата в Старопрестолния град ще се води от лице от Политическа партия или от Демократична България.

 

Решение няма и за Кърджали. На вота през октомври м.г. лидер от Политическа партия там бе Никола Минчев, а от Демократична България Радослав Милев. Под въпрос е и Монтана.

 
 Андрей Гюров, Политическа партия Андрей Гюров, Политическа партия Източник: Zonanews
В Благоевград водач ще е ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров.
   Деница Симеонова, Политическа партия Деница Симеонова, Политическа партия Източник: Zonanews
Деница Симеонова ще води във Враца, Георги Стамов в Кюстендил, Искрен Арабаджиев в Ловеч, Татяна Султанова в Сливен, Стоян Георгиев в Силистра, Мирослав Иванов - за малко и.д. ръководител на Народното събрание - в Ямбол.

 
 Радослав Рибарски, Политическа партия Радослав Рибарски, Политическа партия Източник: Zonanews
В Стара Загора водач се чака да е ексдепутатът Радослав Рибарски (ПП), където лидер от Демократична България бе юристът Атанас Славо (ДБ). В Смолян - Михал Камбарев (ПП), а в Пазарджик - Ивайло Шотев (ПП).

 
 Ивайло Шотев, Политическа партия Ивайло Шотев, Политическа партия Източник: Zonanews
За Добрич се спряга ексдепутатката Албена Симеонова (ДБ). Търси се лидер от дясната коалиция за Разград.

 
 Албена Симеонова, Демократична България Албена Симеонова, Демократична България Източник: Zonanews
В Плевен водач на Политическа партия за предишните избори бе Иван Христанов, добил известност с борбата за граничния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " като зам.-министър на земеделието и като някогашен народен представител.

 

Неофициално Христанов и отцепникът от " ИТН " и " приютен " от Политическа партия - Радостин Василев, спореха за лидерското място сега, като за последно Христанов няма да е в листите (както разгласи Кирил Петков). Кой ще води към този момент е неразбираемо. На вота през октомври листата от Демократична България води Стоян Михалев.

 
 Стоян Михалев, Демократична България Стоян Михалев, Демократична България Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР