RedBull Romaniacs продължи 5 дни - от вторник до събота

...
RedBull Romaniacs продължи 5 дни - от вторник до събота
Коментари Харесай

Теодор Кабакчиев завърши втори в Red Bull Romaniacs 2022

RedBull Romaniacs продължи 5 дни - от вторник до събота с увод, навигация, екстреми, като състезателите всеки ден караха сред 100 и 120 километра (в взаимозависимост от класа) по извънредно сложни трасета. С изключение на пролога Кабакчиев сподели неверояно каране по стадиите в Карпатите, като от самото начало преследваше спечелилия Греъм Джарвис от Англия и приключи на малко над 8 минути след легендата в ендурото.

Последният ден в Румъния още веднъж предложи доста страсти на фенове и състезатели - едно от първите изкачвания бързо разсъни всички участници, като жестокият стръмен сектор Cliffhanger беше единствено въведения за това, пред което бяха изправени състезателите в следващия тежък ден с високи температури. Кабакчиев приключи трети в стадия, след спечелилия Мануел Летенбихлер и Марио Роман. Хубавото е, че българинът съумя да издържи на сериозния напън от Марио Роман в последния ден и съумя да резервира второто си място в крайното класиране с задатък от 5 минути пред испанеца.
 Теодор Кабакчиев победи в Ditrocks 2022 Теодор Кабакчиев победи в Ditrocks 2022
„ 2-о място на Red Bull Romaniacs! Много съм горделив, че съумях да подвигна българското знаме на подиума! Благодаря на Еконт за невероятната поддръжка!! Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха по време на надпреварата! Беше една невероятна седмица, изпълнена с интензивно каране през Карпатите “, разяснява надпреварата Теодор Кабакчиев.
 Теодор Кабакчиев приключи 9-и в Австрия Теодор Кабакчиев приключи 9-и в Австрия
3 кръга преди края на Световния шампионат Кабакчиев е 5-ти в класирането с 52 точки, отпред към този момент е Марио Роман със 73, следван от Летенбихлер със 70 и Били Болт с 62.

Снимки: Профил на Теодор Кабакчиев във фейсбук
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР