Редът на подаване на сигнали за нарушения на правилата за

...
Редът на подаване на сигнали за нарушения на правилата за
Коментари Харесай

Какво е необходимо да знаем, преди да подадем сигнал до КАТ?

Редът на подаване на сигнали за нарушавания на разпоредбите за придвижване е публично наличен на интернет страницата на Министерство на вътрешните работи.

За територията на град София сигнали се подават в отдел " Пътна полиция " – Столична дирекция на вътрешните работи, e-mail: [email protected], оперативна дежурна част 02/9824901 и 02/982490.

За страната сигнали се подават в съответната Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, на чиято територия е открито нарушаването. Контактите са оповестени на интернет страницата на Министерство на вътрешните работи, раздел " Страници на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи “

Какво би трябвало да знам при подаване на сигнал посредством е-поща?

Мога да подам сигнал с предложение за дейности до КАТ посредством е-поща. Хубаво е да знам, че за нарушавания и закононарушения, които не са свързани директно с участниците в придвижването по пътищата, КАТ могат да препратят сигнала ми към съответната работа.

КАТ са длъжни да ме осведомят за наличието на сигнала.

Анонимни сигнали НЕ съдебна експертиза преглеждат.

При изясняване на случая КАТ може да изиска сведения и документи, само че не и в случай че даването им накърнява достолепието ми или съставлява заплаха за мен.

До два месеца, в случай че не предадат случая на по - горестоящ орган, КАТ би трябвало да излязат с решение. Междувременно те са длъжни да ме държат в течение за това, което правят. Решението по моя сигнал ми се оповестява документално в едноседмичен период от постановяването му, написа pravatami.bg.

Случаят стига до съда и ме приканват като очевидец. Мой цивилен дълг е да се явя. Ако обаче се притеснявам, че свидетелстването може да ми навреди, имам право да се откажа. В този случай би трябвало да уведомя документално съда, като в отхвърли си показвам и претекстовете.

Относно телефон 112: нося отговорност, в случай че депозирам подправени сигнали или спекулирам с номера! (7.1. от Правилата). Глобата може да скочи до 20 000 лева Отговарям и за породените на незабавните служби вреди и загуби. Ако извърша наново нарушаване, санкциите са в двоен размер. Какво би трябвало да знам за мобилното приложение?

То е основано със цел да улесни жителите при подаването на сигнали за пътни нарушавания. Чрез него имам опцията по - бързо да изпратя информацията и доказателствата (снимки, видеозаписи) до Министерство на вътрешните работи. Ето за какво, в случай че съм хванал извършител в придвижване (неправилно шофиране), мобилното приложение ще ми свърши по - добра работа.

Условията за подаване на сигнал, както и детайлностите към наличието са изложени на страницата.

Възможно ли е нарушителят да научи за мен?

Не, защото персоналните ми данни са предпазени и достъп до тях имат само чиновниците на Министерство на вътрешните работи и центровете за незабавни повиквания 112.Данните се записват в осведомителните фондове на центровете 112. След приключване на период от четири месеца данните се реалокират, а в случай че до три години не бъдат употребявани - биват унищожавани. Ако изтече информация, нарушителят научи за мен и стартира да ме заплашва, имам право да подам сигнал в полицията. Отделно, в случай че приключването на данните е по виновност на държавен чиновник, той дава отговор дружно с страната за породените ми вреди и загуби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР