Редакционният екип ви представя водещите новини от деня накратко. ДО

...
Редакционният екип ви представя водещите новини от деня накратко. ДО
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 3 януари

Редакционният екип ви показва водещите вести от деня в резюме.

ДО КРАЯ НА ЯНУАРИ ОМИКРОН ЩЕ БЪДЕ ДОМИНИРАЩ У НАС

Омикрон ще стане преобладаващ в България до края на януари. Прогнозата е на основният държавен здравен контрольор. Доцент Ангел Кунчев заяви пред Българска национална телевизия, че за момента не се постанова стягане на ограниченията в страната.

ПРОФ. ВИТАНОВ: ПРОБЛЕМИТЕ С ОМИКРОН ЩЕ ЗАПОЧНАТ СЛЕД ИВАНОВДЕН

" Ще има напън върху персоналните лекари, а февруари месец ще е е месец на Омикрон ". Това предвижда пред NOVA NEWS математикът проф. Николай Витанов. Новата вълна се очаквало да завърши в края на март.

ПРОФ. ИВА ХРИСТОВА: ПЕТ ПЪТИ ПО-ЧЕСТИ СА ПОВТОРНИТЕ ИНФЕКЦИИ ПРИ ОМИКРОН

" Омикрон разновидността на ковид е с по-висока инфекциозност и по-кратък инкубационен интервал. При него 5 пъти по-често са повторните инфекции ". Това съобщи за " Здравей, България " по Нова телевизия проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни паразитни заболявания.

ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ  ОБЯВИ КОГА ЩЕ съдебна експертиза ОТЪРВЕМ ОТ ПАНДЕМИЯТА

„ Омикрон “ минава много по-лесно и това до известна степен е успокояващо. Очаква се бързо повишаване на случаите и стръмно намаляване надолу. За това, когато хората излизат на открито би трябвало да има разстояние, а когато са някъде на затворено помещение да сложат маски, прикани пред Българска национална телевизия консултантът по имунизиране в Столична община проф. Тодор Кантарджиев.

SPIEGEL: ГЕРМАНСКИ АНТИВАКСЪРИ СА НАМЕРИЛИ УБЕЖИЩЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ

Българското Черноморие се трансформира в бастион на антиваксъри от Германия, написа Spiegel, представен от " Дойче веле ". Противници на имунизациите и на Ковид-мерките откриват в България място, на което могат да си възвърнат отчасти ограбената им независимост, се споделя в материала.

СРЕЩАТА С COVID-19 СВАЛЯ КОЕФИЦИЕНТА НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

С към 8 точки спада коефициентът на просветеност на хората, преболедували COVID-19. Това разгласи пред БНР ръководителят на Института за психологично здраве проф. Ваня Матанова.

БИЛКИТЕ СРЕЩУ COVID-19. КАКВИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОРОНАВИРУС съдебна експертиза ПРАВЯТ ОТ РАСТЕНИЯ

Ефектите на растителните екстракти върху COVID-19 се учат интензивно в света. РИА Новости споделя какви естествени субстанции се смятат за превантивни и лечебни средства.

БОРИСОВ: ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА съдебномедицинска експертиза БЕЗ БЮДЖЕТ И ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

" Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни конференция беше подбудена от един разбор във вестник „ Сега ”. На базата на него излязоха всички тези цифри, времето на пиара от дълго време мина, близо година те са ръководещи и не може до момента в който бяха министри да не виждат тези цифри ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция на партията.

КАРИМАНСКИ: БЮДЖЕТЪТ ВЛИЗА ЗА ОБСЪЖДАНЕ В КРАЯ НА ЯНУАРИ

Очаквам бюджетът за 2022 година да влезе за разискване в пленарна зала в последната седмица на януари. На 6 януари ще има взаимно съвещание на комисията по енергетика и бюджетната, където ще бъдат обсъждани проблемите и ограниченията за подкрепяне на бизнеса ". Това сподели по NOVA NEWS Любомир Каримански от " ИТН ".

МИНИСТЪР БОЖАНОВ съдебна експертиза ОПЛАКА, ЧЕ НЯКОЙ КАДРУВА ОТ НЕГОВО ИМЕ

В последната седмица чух от няколко места за хора, които настояват, че аз ги адресирам или че са ми близки. В нито един от случаите даже не бях чувал за тези хора, камо ли да го адресирам. Това написа на страницата си във Facebook министърът на електронното ръководство.

ПРОКУРОРИТЕ съдебна експертиза ОБИДИХА ОТ УПОТРЕБЯВАН Пожарна охрана ТЕХЕН АДРЕС ЕЗИК ВЪВ ФЕЙСБУК

Сигнал за " извънредно грозно и вулгарно изказване “ във фейсбук на аварийния член на Висшия адвокатски съвет Стефан Левашки е подала Асоциацията на прокурорите до ръководителя на съвета доктор Ивайло Дерменджиев и до всичките му членове. Обвинителите упорстват за незабавна реакция, прецизира lex.bg.

ИНФАРКТНО ИЗНАСЯНЕ ОТ ТРИГРАД ЗАРАДИ БЛОКИРАНИЯ ПЪТ (СНИМКИ)

Инфарктно бе напускането на Триград след Нова година – тъкмо колкото и идването там преди празниците.

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ПАДАНЕ НА ВИЗИТЕ ЗА Съединени американски щати И ПРИЕМАНЕ В ШЕНГЕН, ЗА ДА “ПУСНЕМ “ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В Европейски Съюз

Лидерът на “Има подобен народ “ Слави Трифонов сложи условия, с цел да промени България позицията си и да утвърди преговорната рамка на Северна Македония за Европейския съюз. Сред тях са Съединени американски щати да анулират визите за български жители и страната ни да влезе в Шенгенското пространство за свободно пътешестване.

АЛЕКСАНДЪР СИДИ ОТ Вътрешна македонска революционна организация КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ: ЯЗЪК ТИ ЗА ПАТРИОТИЧНИТЕ ПЕСНИ

Бившият народен представител Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация отговори на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов и позицията му по отношение на стартирането на Северна Македония в Европейски Съюз против рухването на аудиенция за българите за Съединени американски щати и включването ни в Шенген. Той дефинира тази позиция на Трифонов като пласиране на националния интерес на страната ни.

ВИГЕНИН: ИМПРОВИЗАЦИИТЕ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ДА БЪДАТ СВЕДЕНИ ДО МИНИМУМ

" В съглашението за съдружно ръководство сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България е залегнала ясна позиция във връзка с европейската вероятност на Република Северна Македония. Тази тематика остава едно от най-големите провокации за България и за държавното управление в региона на външната и европейската политика ". Това написа във фейсбук заместник-председателят на Народното събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин във връзка коментара на Слави Трифонов по тематиката от по-рано през днешния ден.

ОСМАНИ: ПРЕГОВОРИ И БЪРЗО ВДИГАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА БЛОКАДА

Македонският министър на външните работи Буяр Османи чака бързо повдигане на блокадата от страна на България за започване на договаряния на РСМакедония за участие в Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

Сухопътни войски. ПРОРОК МАЛАХИЯ

Св. оракул Малахия написал последната пророческа книга на Стария Завет и е един от така наречените " 12 дребни пророци ", и по тази причина юдейското поверие го назовава " щемпел на пророците ".

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР