Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 21 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 22 януари.

РАДЕВ И ЙОТОВА ВСТЪПИХА ВЪВ ВТОРИЯ СИ МАНДАТ НА " ДОНДУКОВ 2 "

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова публично встъпиха в служба в техния втори мандат с публична гала през днешния ден на пл. „ Св. Александър Невски “. Радев одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и 21 артилерийски салта означиха началото на втория му мандат. В словото си президентът Румен Радев съобщи, че в идните години ще бди страната да не се отклони от пътя на смяната, ще отстоява суверенитета, закона и справедливостта, тъй като това е дълготрайната и неотменна задача. Политическата смяна е първа крачка, чакат ни нови тествания и се надявам цялото политическо потомство да го осъзнае, посочи Радев.

Церемонията през погледа на анализаторите, вижте ТУК.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ОСТАВА НАЧЕЛО НА Българска социалистическа партия. КОНГРЕСЪТ НЕ ПРИЕ ОСТАВКАТА Й

50-ият Конгрес на Българска социалистическа партия не одобри оставката на водача си Корнелия Нинова и по този начин тя остава отпред на партията. Това взеха решение делегатите на закрито съвещание в съботния следобяд. Гласували „ За “ оставката на Нинова бяха 164. Близо три пъти повече бяха тези от тях, които гласоподаваха " Против " оставката - 415, а 20 гласоподаваха с „ Въздържал се “.

Новината провокира и редица мнения, част от които събрахме в материала " Духът на Тодор Живков очевидно витае из въздуха ".

КИРИЛ ПЕТКОВ ОБЯВИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОБМИСЛЯ РЕАКЦИЯ НА СТРАНАТА Пожарна охрана ПОВОД НАПРЕЖЕНИЕТО РУСИЯ-НАТО

България разисква разновидности за реакция във връзка напрежението сред Русия и НАТО. Това сподели министър председателят Кирил Петков и напомни, че настояването на Москва да бъдат изтеглени силите на НАТО от България и Румъния не оказва помощ за деескалацията, което е главен приоритет на България.

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР ПОТВЪРДИ, ЧЕ ЩЕ съдебна експертиза РАЗПОЛАГАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗТРЕБИТЕЛИ НА НАША ТЕРИТОРИЯ

Министърът на защитата Стефан Янев удостовери, че подготовката за военно наличие или в допълнение увеличаване на това военно наличие от други страни в НАТО на българска територия ще бъде направена с български сили. Бившият длъжностен министър председател уточни още, че Испания и Нидерландия ще изпратят изтребители в България, като те ще са за защита на българското небе.

ГЕРБ ВИДЯХА ПРОБОЙНИ В БЮДЖЕТ 2022: ДЪЛГОВЕ И РАЗДАВАНЕ НА КАЛПАК

Бившият министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че когато хората се усетят и схванат защо става въпрос, ще схванат, че са отишли на 50 милиарда лева дълг. Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво за това, което направиха. Вече милиарди се натрупат задължения, посочи Борисов на конференция в централата на партията. В бюджета няма един лев повече от събраните доходи като се изключи инфлацията, уточни Борисов и запита за какво тихомълком се взима по половин милиард лв. задължения всяка седмица.

СОЦИАЛНИЯТ МИНИСТЪР ЩЕ ПРЕДСТАВИ Народоосвободителна въстаническа армия СИСТЕМА ЗА КОМПЕНСАЦИИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ С НАМАЛЕНИ ПЕНСИИ

„ Няма пенсионер в България, който да е получил по-ниска пенсия от декември. Ако приказваме за общото заплащане – пенсия + Коронавирус добавка – цифрата е приблизителна към половината пенсионери са получили по-малки заплащания, само че не пенсии ". Това съобщи пред Нова телевизия общественият министър Георги Гьоков. По думите му огромната част от пенсионерите са с дребни разлики, към 200 000 са с разлика до 1 лев, 800 000 са до 25 лв.. Волята на държавното управление беше нито 1 пенсионер да не получава по-ниска пенсия през януари от декемврийската и това наложи решение, което към този момент е реалност с гласоподаване в Народно събрание, уточни той.

ГОЛЯМ ПОЖАР ГОРЯ В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ ДРУЖБА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пожар пламтя във компания за писалищен услуги, намираща се в столичния квартал " Дружба ", заяви Министерство на вътрешните работи. В обществените мрежи редица консуматори споделиха фотоси и фрагменти от случая. Сигналът е получен в 16.00 часа. Фирмата не е работила и няма данни за потърпевши все още. На мястото на случая има екипи на пожарната, които гасят огъня. Черни кълба пушек се виждат от Околовръстния път на София.

Съединени американски щати ДОСТАВИХА 90 ТОНА ВОЕННА ПОМОЩ НА УКРАЙНА (СНИМКИ)

В Украйна са доставени военни товари, в това число муниции, с общо тегло над 90 тона, заяви в събота посолството на Съединени американски щати в Украйна. Това е първата партида от програмата за поддръжка на Украйна, неотдавна призната от президента Байдън. Доставката дойде в петък вечерта в Киев.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР