Редакционният екип на събра за вас акценти от най-важните събития

...
Редакционният екип на събра за вас акценти от най-важните събития
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 септември


Редакционният екип на събра за вас акценти от най-важните събития през миналите 24 часа във вечерния информативен бюлетин.
АДВОКАТИТЕ НА ПЕЕВСКИ СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ ЩЕ Гражданско отделение ОПРАВДАЯТ ПРЕД ОБВИНЕНИЯТА НА ВАСИЛЕВ
Един от американските юристи на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски от юридическата компания Morgan Lewis Consulting е безапелационен, че обвиняванията против Пеевски от страна на скандалния банкер Цветан Василев са изцяло безпочвени.
СПОРЕД ЕКСПЕРТ САЙТ НА ПЕЕВСКИ Е ОТКРИЛ ХИТЪР НАЧИН ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИ
Сайтът monitor.bg, който е свързван с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, употребява специфичен код, който използва процесорите на читателите, с цел да добива криптовалута. По-късно денем стана ясно, че освен monitor.bg употребява компютрите на потребителите си, с цел да копаят криптовалути.
НОВ СКАНДАЛ В СМГ - РОДИТЕЛИ СЕЗИРАТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ
Родители на възпитаници в Софийската математическа гимназия (СМГ) сезираха прокуратурата за вероятни злоупотреби с пари от учебното настоятелство.
ПСИХОЛОЗИТЕ НА Министерство на вътрешните работи ЩЕ РАЗКРИВАТ КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦАИ С ПОЛИГРАФ
Институтът по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи ще образова чиновниците си за работа с полиграф. Това се схваща от оповестена социална поръчка на стойност 406 250 лева без Данък добавена стойност.
БЪЛГАРИЯ Е НАД СРЕДНОТО НИВО В Европейски Съюз Пожарна охрана ДОГОВАРЯНЕ НА ЕВРОСРЕДСТВА
България към този момент е договорила 40% от полагащите ѝ се средства от европейските структурни и капиталови фондове през сегашния бюджетен интервал (2014 – 2020 година) и е похарчила 7,5% от тях, сочи формалната статистика на Европейска комисия.
БОРИСОВ ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО В КОАЛИЦИЯТА: ТЕ ТАКА СИ съдебна експертиза ЗАКАЧАТ
Няма търкания в обединението, заявява министър председателят Бойко Борисов след среща с сътрудниците си от " Обединени патриоти ".
Европейска комисия НАМЕКНА ЯВНО, ЧЕ ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ ПРИ ХРАНИТЕ Е НЕЛОЯЛНА ПРАКТИКА
Вижте какво съобщи в своята трета годишна тирада за положението на Европейския съюз ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер
СТУДЕНТСКИ ГРАД КАТО СЛЪНЧЕВ БРЯГ - КУРОРТ, КАМПУС ИЛИ ЖИЛИЩЕН КВАРТАЛ?
​Ще го бъде ли бъдещето на Студентски град? На този въпрос се пробваха да отговорят представители на неправителствени организации, локална власт, студенти и заинтригувани страни в границите на конференцията ЕDU17, отдадена на тематиката за висшето обучение, и проведена от съдружие " Лидери за европейско обучение " (ЛЕО).
ЛЕКАРИТЕ ИСКАТ ЧЕРЕН СПИСЪК С ОПАСНИ ПАЦИЕНТИ, НЕ ГОВОРЯТ ЗА СПИСЪК С ГРУБИ МЕДИЦИ
Черен лист с пациенти, на които да бъде отказвано лекуване – това е следващата концепция за ограничение на насилието над медицински лица в България. Подробности даде ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Венцислав Грозев.
ПЛАЩАМЕ 5 МЛН. ЛЕВА, ЗА ДА съдебна експертиза ОТЪРВЕМ ОТ ИЗЛИШНИ ЧИНОВНИЦИ
Вицепремиерът Томислав Дончев започва взаимен план със Световната банка, който планува закриване на многочислените дирекции и отдели, занимаващи се с една и съща работа в разнообразни ведомства и териториални поделения, и основаване на централни звена за обслужване.
СЛАВИ ТРИФОНОВ АТАКУВА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ЗА РЕФЕРЕНДУМА
Слави Трифонов нападна във Фейсбук президента Румен Радев. Причината - президентът бил запитан от българите в Чикаго за референдума, иницииран от екипа на Слави, на което уклончиво дал отговор, че не знае за какво депутатите са взели това решение.
Съединени американски щати НАЛОЖИХА НОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ
Американските управляващи постановиха нови наказания против осем севернокорейски банки и 26-има банкови чиновници, усилвайки натиска против Пхенян на фона на продължаващия спор поради нуклеарната стратегия на страната.
МАКРОН ИЗЛОЖИ ВИЗИЯТА СИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЕВРОПА И ПОЛУЧИ ОДОБРЕНИЕТО НА ЮНКЕР
Президентът на Франция Еманюел Макрон изложи визията си за Европейски съюз, който би предложил на популацията си същински суверенитет и отбрана на ползите му, излъчвайки европейските полезности в глобализиращия се свят. Веднага след речта му ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства казаното от Макрон.
ЦВЕТАНОВ ОБЯСНИ ЗНАЦИТЕ НА ДУКОВА ПРИ ИЗБОРА НА ЧЛЕНОВЕ НА Висш съдебен съвет С ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ
Няма безусловно никакви знаци, просто когато има всеобщо гласоподаване някой път техническите устройства не сработват и естествените сигнали към квесторите са като депутатите подвигат своята ръка. Така изясни знаците, давани от страна на депутата от ГЕРБ Снежана Дукова по време на гласуването на състава на новия Висш правосъден съвет (ВСС), заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
СОНЯ НАЙДЕНОВА: СЪМНЕНИЯТА ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНАТ ЗА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВЕ ЗА Висш съдебен съвет
Съмненията постоянно ще останат минимум поради метода, по който протича една процедура, поради това дали е имало спорни изявления за някой от претендентите. Не мога да кажа коя е най-противоречивата персона. Това съобщи към този момент някогашният член на Висш съдебен съвет Соня Найденова за избора на новите членове на Висшия правосъден съвет (ВСС).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР