Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 28 февруари

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 28 февруари.
Вестник " 24 часа "
Всекидневникът обръща внимание на тематиката със стартирането на тол системата у нас. От 1 март и превозвачите имат опция да употребяват един от трите различни способи за тол таксуване по републиканската пътна мрежа – с маршрутна карта, посредством бордово устройство или посредством GPS тракер, излиза наяве от думите на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски.
Той акцентира, че няма монопол в тол услугата и четири сдружения са включени в регистъра на Националните снабдители на услуги, а с два от тях АПИ има контракти и те оперират на пазара. В листата на Доставчиците на декларирани данни са регистрирани 14 сдружения снабдители на GPS данни и те могат да дават услугата след контракт с НДУ. В рамките на 7% комисионна, които ще получават доставчиците на услуги, ще бъдат покрити всички разноски по таксуването и няма да има спомагателни разноски за превозвачите, изясни още Терзийски пред Нова телевизия.
Вестник " Труд "
Ежедневникът написа, че здравните управляващи взимат нови ограничения против ковид на Летище София. На Терминал 1 ще проработи нов салон. През него при по едно и също време кацане на няколко самолета ще минават единствено идващите от Италия. Те ще попълнят анкетни карти. Данните ще постъпват в Регионалните здрвни инспекции, като задачата е да се провежда 14-дневна домашна карантина. Българска национална телевизия прецизира, че от през днешния ден анкетни карти ще могат да се попълнят и в самолетите от Италия. Ще бъде обезпечена опция и за онлайн подаване на данни от идващите от тази страна.
Вестник " Монитор "
Изданието отбелязва, че в ранглиста на страните по благополучие България е по-напред от Англия, Съединени американски щати и Швеция. Или най-малко такива са резултатите от новото издание на показателя за 2019 година, който се изготвя от икономиста Стив Ханке. Изследването класира 95 страни в света по скалата благополучие - злощастие.
Става ясно, че от 95 страни в света България е на 24-о място по благополучие с резултат 7,9. По-назад са Англия (9,1 - като по-високият резултат значи по-нещастна страна), Норвегия (9,2), Съединени американски щати (9,6), Франция (9,7), Швеция (10). Още по-назад са страни като Румъния (11), Канада (10,9), Естония (11,7), Испания (14,9), Русия (17), Гърция (19,5). Най-щастливите страни съгласно показателя са Япония (3,2), Унгария (3,4) и Тайланд (3,7). Германия е девета с резултат 5,3. Най-нещастни са Венецуела, Аржентина, Иран, Бразилия и Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР