Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 20 ноември

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 20 ноември, вторник.
Вестник " Труд "
Цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност " ще нараства с до 400% за неизрядните водачи, които вършат нарушавания на пътя. Това гласи планът за системата " бонус-малус ", който е квалифициран от КФН, написа " Труд ". За хората без нарушавания има два разновидността – оптималният размер на бонуса да бъде до 25% от цената на полицата, или до 23%.
За всеки автомобил притежателят ще показва кой има право да го кара, планува новата система за установяване на цената на полицата. " Бонус " и " малус " ще се дефинират както за самия притежател, по този начин и за всеки, който има право да кара колата. Има концепция и " Гражданска отговорност " да важи даже когато колата се кара от човек, за който притежателят не е категорично показал, че има право да го прави - тогава обаче и двамата са застрашени от санкция. Ако водач е сниман с превишение на скоростта от 21 до 30 км/ч отвън обитаемо място, ще получава една наказателна точка и цената на “Гражданска ” ще нараства с 10% или с 25%, плануват препоръчаните два разновидността на “бонус-малус ”. Ако обаче превишението на скоростта е с 21 до 30 км/ч в обитаемо място, застраховката ще нараства с 30% или със 75%.

Вестник " Сега "
Всекидневникът отбелязва, че се обрисува верижна реакция за качване на локални налози и такси в цялата страна. В последните дни от ден на ден кметове декларират, че ще упорстват за повдигане на ставките. Това се случва, откакто министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов скастриха локалните управляващи, че не може да разчитат на растящи бюджетни помощи и би трябвало да търсят нарастване на личните доходи. Във вълната от оферти се включват представители и на ГЕРБ, и на опозицията. По време на предизборната акция никой не предизвести, че има такива планове.
Вестник " 24 часа "
Изданието написа, че милиони притежатели на мобилни телефони в Испания са следени тази седмица, като част от статистически план на държавното управление, който критици считат за стъпка към шпиониране на популацията. Агенцията за статистика INE упорства, че 8-дневният план е неизвестен и цели да разбере къде вървят испанците денем и нощта. В него вземат участие трите най-големи оператора на мобилна телефония в страната. Те споделят, че с предаването на данните не нарушават нито един закон.
Вестник " Монитор "
Медията обръща внимание на нещо любопитно - персоналните лекари ще ни уведомяват за профилактичните прегледи със SMS, телефонно позвъняване, е-майл или със известие на налично място в лечебното заведение. Това планува план на разпоредба, която дефинира главния пакет от действия, обезпечени от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Той към този момент е оповестен за публично разискване, което се планува да продължи до 3 декември. За използването на наредбата са планувани 4 454 млн. лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР