Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 16 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 16 май.
ПОЛИЦИЯТА ЩЕ СИ ТРЪГНЕ ОТ КОСТЕНЕЦ, КОГАТО ХВАНЕ УБИЕЦА
Ще си тръгнем от Костенец, единствено когато казусът завърши. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов. Той прикани да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не подхващат независими дейности при положение, че виждат търсения мъж, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
МАТУРИТЕ ИДВАТ: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ?
Зрелостниците, подали заявки за явяване на матура по български език и литература (БЕЛ), са 52 650, а за втори Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) - 41 716. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. За матурата по избор заявление са подали 888 възпитаници, а да държат изпит за приемане на Степен на професионална подготовка (СПК) искащите са 10 421 възпитаници.
ОКОНЧАТЕЛНО ОСВОБОДИГА СКАНДАЛНАТА ЗАМ.-ШЕФКА НА ФОНД " ЗЕМЕДЕЛИЕ "
Управителният съвет на Държавен фонд " Земеделие " гласоподава освобождението на заместник-изпълнителния шеф на фонда Иванка Багдатова-Мизова, считано от през днешния ден. Така тя дефинитивно няма да заема този пост, откакто официално към този момент бе освободена от някогашния министър на земеделието Румен Порожанов по предписание на премиера Бойко Борисов. За нов заместник-изпълнителен шеф на ДФЗ бе определена Евдокия Кръстева.
ДОКЛАД: ПРОКУРАТУРАТА Е ПРЕКРАТИЛА ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НА СЪМНЕНИЯ ЗА ИЗМАМИ С ЕВРОФОНДОВЕ
Някои ръководещи органи в България са класифицирали погрешно характерни опасности от машинация с еврофондовете като ниски и затова не са приложили към тях спомагателни процедури за надзор, сочи отчет на Европейската счете палата, заяви БНР.
THE GUARDIAN: ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ЕВРОПЕЙЦИ ОЧАКВАТ РАЗПАДАНЕ НА Европейски Съюз
Повече от половината европейци имат вяра, че Европейският ще се разпадне в идващите 10 до 20 години, макар че поддръжката за Съюза доближава равнища, които не са виждани от повече от четвърт век, написа английското издание The Guardian.
МАСОВО НЕДОВОЛСТВО СРЕД ЧИТАЛИЩАТА У НАС: ЩЕ СТАНАТ ЛИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА?
" Откога институция като българското читалище се свързва с риск от изпиране на пари и финансиране на тероризъм? " ​ Този въпрос задават във Фейсбук групата " Да спасим читалищата " от известно време. Причината - нова нормативна смяна, която изисква вписването на ръководителя на читалището като юридическо лице в Агенцията по вписванията.
Народоосвободителна въстаническа армия НАРЕДБА: СОФИЯНЦИ ЩЕ СА ДЛЪЖНИ ДА МАХНАТ КЛИМАТИЦИТЕ ОТ ФАСАДИТЕ НА СГРАДИТЕ
Нова наредбата ще зададе стандарти за образа на градските пространства, постройките и архитектурните ансамбли. Това разгласи основният проектант на София Здравко Здравков, който даде доклад във връзка 3 години от встъпването му в служба, съобщи БГНЕС.
КАКВО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ - ЧИСЛА, ВЛИЯНИЕ И ТЕНДЕНЦИИ
Преди наближаващите избори за Европарламент си коства да се припомнят някои любопитни цифри, свързани с избора и работата на европейските законодатели. Имащи право на глас са 427 милиона души. По националните обичаи във Англия и Холандия там вотът стартира на 23 май. Повече гласоподаватели вземат участие в либерален избор единствено в Индия.
ОТЛАГАТ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМАТА, КОЙ ПОЛУЧАВА ПОРЪЧКАТА?
Реалното тестване на тол системата ще стартира от 16 август и в него непринудено ще вземат участие българските превозвачи. За интервал от три месеца обаче от транспортните средства няма да бъдат събирани такси. Евентуално от 16 ноември платеното прекосяване за колите над 3.5 тона би трябвало да проработи напълно
ОТПАДНА ИЗИСКВАНЕТО ЗА АДВОКАТИТЕ ДА ДОКЛАДВАТ НА ДАНС ЗА СВОИ КЛИЕНТИ
Депутатите дефинитивно утвърдиха измененията в Закона за ограниченията против изпирането на пари, с които отпада задължението на юристите да рапортуват пред Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) за съмнителни интервенции или покупко-продажби на свои клиенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР