Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на

...
Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 януари

Редакционният екип на Actualno.com показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на акцентите от днешния 26 януари, неделя.
МЕРКИТЕ В КИТАЙ СРЕЩУ НОВИЯ ВИРУС СА ДРАСТИЧНИ
Поне 2023 случая на инфектирани с новия китайски ковид (2019-nCov) са факт в Китай (включително Хонконг, Макао, Тайван), като има и 32 случая в чужбина. Починалите на територията на Китай са 56, оздравелите 49, оповестява Министерство на външните работи. Според китайски учени коронавирусът може да порази човек едвам за ден, като се допуска, че източник на болестта са змиите.
ЗАПОДОЗРЕНИТЕ В ШПИОНАЖ РУСКИ ДИПЛОМАТИ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ
Двамата съветски дипломати, които в петък бяха оповестени от България за личност нон грата, към този момент са напуснали страната. Това публично потвърдиха в неделя следобяд от посолството на съветската федерация в София за " 24 часа ".
НСО ПЛАЩА ГОРИВОТО ЗА ОХРАНАТА НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ
Движение за права и свободи може и да обезпечава колите, в които НСО вози Ахмед Доган и Делян Пеевски, само че службата заплаща за горивото в частно-държавното партньорство по защитата на почетния ръководител и медийния магнат. Това написа „ Сега “ като се базира на отговори на НСО, дадени след наново питане по Закона за достъп до социална информация.
Министерство на околната среда и водите: ПРЕУСТАНОВЕНО Е ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА РЕКА МАРИЦА
Преустановено е замърсяването на река Марица, оповестиха от Министерство на околната среда и водите. Тази заран е осъществено наново пробонабиране от канализационните колектори и река Пишманка. Резултатите от пробите сочат, че замърсяването е прекратено.
НЯМА РИСК ЗА ВАЛУТНИЯ БОРД, ОСТАВА ДО ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО
Няма риск за нарушение на валутния ръб. Това съобщи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пред „ Труд “ във връзка на информация, че препоръчани промени в Закона за Българска народна банка могат да доведат до отклонение от курса лев-евро.
КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ СА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРАНСФОРМИРАНЕ НА ИКОНОМИКИТЕ
Климатичните промени са голямо предизвикателство, само че и голяма опция за трансформиране на нашите стопански системи. Това сподели ръководещият шеф и ръководител на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева пред БНР.
АРЕСТУВАХА БЪЛГАРИН С 46 ПАКЕТЧЕТА КОКАИН В СТОМАХА В ДОМИНИКАНСКАТА РЕПУБЛИКА
Българин е бил арестуван с 46 пликчета кокаин в стомаха в Доминиканската република. Това заяви локалното онлайн издание " Доминикан тудей ". Той бил задържан на интернационалното летище на Пунта Кана, където минавал инспекция, с цел да се качи на полет за Белгия.
ОБСТРЕЛЯХА С РАКЕТИ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО В БАГДАД
Няколко ракети паднаха днес близо до посолството на САЩ в Багдад, предадоха международните организации. Засега няма данни за жертви и вреди.
АНИСТЪН И ПИТ: ЛЮБОВТА съдебна експертиза ВЪЗРАЖДА?
Бившата обичана двойка на Холивуд - актираса от " Приятели " Дженифър Анистън, и секссимволът Брат Пит май още веднъж са влюбени. Това оповестяват близки другари на двойката за медии оттатък океана.
УЧЕНИ ОТКРИХА ФОРМУЛАТА НА ПЕРФЕКТНОТО ЕСПРЕСО
Американски учени създадоха математическа формула за подготвяне на " съвършеното " еспресо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР