Редакторът ни Лилия Ангелова сред наградените за принос в защита

...
Редакторът ни Лилия Ангелова сред наградените за принос в защита
Коментари Харесай

Отличие “Жълта роза” за “Труд”

Редакторът ни Лилия Ангелова измежду наградените за принос в отбрана на правата на дамите
“Зонта клуб София ” раздаде наградите си за 2022 година

Отличие за принос в отбрана на правата на дамите получи “Труд ”.  Призът бе връчен от “Зонта клуб София ” на редактора ни Лилия Ангелова в навечерето на ежегодната акция на Организация на обединените нации и “Зонта Интернешънъл ” – “16 дни на активизъм против насилието, учредено на пола ”.

На гала в Софийска градска художествена изложба “Зонта клуб София ”, част от най-голямата женска организация в света, раздаде своите награди за 2022 г.  Всяка година с “Жълта роза ” дамите отличават  персони, които са припознали и са станали част от идеите на “Зонта ” у нас.

Сред наградените с “Жълта роза ” бяха президентът Румен Радев, омбудсманът Диана Ковачева, ген. Венцеслав Мутафчийски, ръководителят на Българският червен кръст Христо Григоров, както и редакторът на “Труд ” Лилия Ангелова.

“За мен тази грамота е извънредно скъпа, освен тъй като е мотив да работим още повече за това гласът на дамите да са чува, а и тъй като съм сигурна, че вървим във вярната посока да разпознаваме и да не поносим насилието, както и даваме публичност на проблемите ”, сподели тя.

С церемонията в градската изложба дамите от “Зонта клуб София ” припомниха за своята съществена идея – “Зонта споделя НЕ на насилието ”, а ден по-късно дадоха и старта на специфичните 16 дни на активизъм с флашмоб пред НДК. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР