Редакторът на страницата със становища на Ню Йорк Таймс подаде

...
Редакторът на страницата със становища на Ню Йорк Таймс подаде
Коментари Харесай

Публикуван материал на сенатор Котън доведе до оставка в Ню Йорк Таймс

Редакторът на страницата със мнения на " Ню Йорк Таймс " подаде оставка , откакто медията се отхвърли от коментарен материал на американския сенатор Том Котън , който се застъпи за потребление на федералните войски против протестиращи , а по-късно беше разкрито, че редакторът не е прочел материала преди публикуването му, оповестява АП.

Джеймс Бенет подаде оставка и неговият заместител Джеймс Дао е преназначен на друго място в медията. Публикацията от сряда провокира протест измежду публицистите от " Таймс ".

След обзор, медията реши, че материалът на сенатор Котън не би трябвало да бъде оповестен, най-малко не без основни редакции .
 Тръмп следва тактиката на силата, подражава на властнически водачи и им се възхищава
Тръмп следва тактиката на силата, подражава на властнически водачи и им се възхищава

Тества границите на президентските пълномощия и ревизира до каква степен Пентагона го следва

We understand that many readers find Senator Cotton's argument painful, even dangerous. We believe that is one reason it requires public scrutiny and debate.
— James Bennet (@JBennet) June 3, 2020
Кейти Кингсбъри, носителка на премия " Пулицър ", която се причислява към " Таймс " от Бостън Глоуб " през 2017 година, ще се занимава със страницата и по време на изборите през ноември.

Издателят на " Таймс " А.Г Сулцбергер съобщи, че е признателен за измененията, които Бенет прави на страниците с отзиви на медията, в това число за разширението на обсега. Бенет, който е редактор на " Атлантик ", преди да поеме страниците на " Таймс " през 2016 година бе подложен на критика за прибавянето на нови коментатори, в това число консерватора Брет Стивънс.

Издателят разяснява, че двамата с Бенет " заключиха, че Джеймс няма да може да води екипа през идващия стадий , нужен за смяна ".
 Тръмп атакува Байдън и демократите за полицията
Тръмп атакува Байдън и демократите за полицията

Ще спрат финансирането за органите на реда

Това е втората загуба на работа за публицист на високо ниво , поради неточности, позволени при отразяването на националните митинги по отношение на третирането на чернокожите от органите на реда. Главният редактор във " Филаделфия Инкуайър ", Стан Вишновски, подаде оставка в събота, след рецензия за заглавието - Buildings Matter, Too (Сградите също са важни).

Дори преди оставката на Бенет поради материала на Котън, Сулцбергер прикани за възстановяване на инспекцията на обстоятелствата в страницата за отзиви и мнения, тъй като има прекалено много отзиви от външни лица.

Сенатор Котън туитира в неделя първичната версия на публикация на " Таймс " за оставката на Бенет,обяснявайки , че е " подправено и обидно ".

Той разяснява, че се застъпва за потребление на военна мощ като запас , единствено а ко полицията е претрупана, за прекъсване на безредиците - не против протестиращите .
 Мит Ромни поддържа митингите против расизма в Съединени американски щати
Мит Ромни поддържа митингите против расизма в Съединени американски щати

Първият републикански сенатор с такава демонстрация

Котън показа туит на президента Доналд Тръмп, който написа, че " щатът Арканзас е доста горделив с Том. " Ню Йорк Таймс " са подправени вести ".

Бенет , който в петък разкри, че не е чел материала на Котън, преди да бъде оповестен в интернет, го отбрани след първичните рецензии, като съобщи, че е значимо да се чуят от всички гледни точки .

Но рецензията на " Таймс " подлага на критика няколко аспекта на материала на Котън , започвайки със заглавието " Пращайте войските " , което медията дефинира като " взривоопасно и не би трябвало да се употребява ".
 Бар отхвърли Тръмп да хвърля 10 000 военни по улиците
Бар отхвърли Тръмп да хвърля 10 000 военни по улиците

Но отбрани използването на мощ от полицията до Белия дом

В есето на Котън се загатва за " леви радикали като Антифа, проникващи на митинги, с цел да експлоатират " гибелта на Флойд , когато в действителност има малко доказателства за присъединяване на " Антифа " в демонстрациите .

Изявлението на Котън, че полицията е понесла жестоко принуждение от демонстрациите, е трябвало да бъде оспорено, показва изданието.

Медията добавя, че " като се има поради значимостта на тематиката за живота и гибелта, авторитетната позиция на сенатора и тежестта на дейностите, за които се застъпва, есето е трябвало да бъде подложено на най-високо равнище на надзор ".

Бенет е брат на американския сенатор Майкъл Бенет, демократ от Колорадо , само че той отхвърля претенции за изявленията, съобщи представител на " Таймс ".

Сулцбергер разяснява, че случаят с Котън е " значителен срив в нашите процеси на редактиране и не първият, който преживяхме през последните години ".

Страницата със мнения бе подложена на критика през 2019 година поради публикуването на голословно изказване против американския арбитър от Върховния съд Брет Кавано .
 Обама прикани младите образовани американци да гласоподават за смяна през ноември
Обама прикани младите образовани американци да гласоподават за смяна през ноември

Отново атакува Тръмп

I want to explain why we published the piece today by Senator Tom Cotton. https://t.co/GvWwf7i0Wu
— James Bennet (@JBennet) June 3, 2020
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР