Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър 7/8 твВече започнах да приемам ситуацията

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър 7/8 твВече започнах да приемам ситуацията
Коментари Харесай

Уволнената Мая Илиева: Търся работодател, който плаща, спазва закона и предлага добри условия на труд

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър 7/8 тв

Вече започнах да одобрявам обстановката иронично, защото явно се оказах най-конфликтната здравна сестра в България. Явно няма да мога да си намеря шеф за вбъдеще. Моите сътрудници се майтапят, че си диря шеф, който дава отговор на избрани условия, а точно - да дава добра заплата, да съблюдава законите и кодекса на труда, и да предлага положителни условия на труд. До момента обаче нямаме претенденти. Това разяснява в ефира на 7/8 тв уволнената на два пъти протестираща здравна сестра Мая Илиева. 

Обяснението за моето уволняване беше, че сътрудници се оплаквали за това, че съм доста конфликтна. Друго пояснение нямаше, посочи Илиева.

Трудовият ми стаж е от 24 години. Работила съм единствено в реанимация. Имам над 15 дипломи за спомагателни квалификации. До момента на моето освобождение нямаше никакви недоволства против мен нито от сътрудници, нито от пациенти. Напротив, в деня, в който сътрудниците ми научиха, че ме освобождават, направиха подпискав моя поддръжка, като се включиха и пациенти, разяснява тя. И посочи, че през последните два месеца е работила в Ковид-звено. " В момента, в който болничното заведение нямаше потребност от мен, реши да се освободи. Може би, тъй като аз от самото начало не стопирах да споделям това, което се случва, за нередностите в здравното заведение и допускам, че това е повода, разяснява здравната сестра. 

Липсват медицински сестри на всички места, а те с лека ръка ги освобождават. Една от колежките ми е на 74 години, разяснява тя.

Това, което се случи с мен, не е индивидуален случай. В Стара Загора се редуцира сестра, която е ръководител на нашия профсъюз там и те са решили да се освободят от нея, посочи Илиева.

Ако министъра на опазването на здравето не вземе отношение по тези случаи, най-отговорно ще считаме, че това става с негово познание и той би трябвало да поеме отговорността. Но в случай че вземе отношение, ще считаме, че това е решение на самите шефове на лечебни заведения, откъдето сме освободени. Така че в последна сметка кой ще понесе отговорността за това, което се случва ще стане ясно. Не е единствено за мен. Това става по едно и също време с наши представители на синдиката на медицинските сестри в няколко града и то все в държавни лечебни заведения, категорична е тя.

 

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР