Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Има една държава, която се нарича Швеция.

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgИма една държава, която се нарича Швеция.
Коментари Харесай

Милен Цветков при Сашо Диков: Някой да излезе и да обясни феномена Швеция. Как хората живеят нормално там?

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Има една страна, която се назовава Швеция. В репортаж през днешния ден на Ройтерс се споделя, че там живота си върви по остарелия метод. Имат над 2600 инфектирани и към 58, да не споделям точните числа, умряли. Норвегия и Дания имат ограничения такива, каквито имаме ние. Те са с на половина населие на Швеция. В Швеция са 10 милиона население. И макар че в Швеция живота е както досега, а в Дания и Норвегия има строги ограничения, и в трите страни имат почти идентичен брой заболели и умряли. Аз моля някой да излезе и да изясни феномена Швеция. Някой да каже какво става. Как може там хората да си живеят предходния си метод на живот и болните и умрелите им да са тъкмо толкоз, колкото в страните, в които се съблюдават ограниченията на карантина и обществена изолираност. Това разяснява Милен Цветков в едно от последните си изявленията по тематиката за ограниченията на България по отношение на Ковид - 19 в предаването на Диков по Евроком. 

Ето по какъв начин Цветков разяснява " ограниченията " на държавното управление сега по отношение на хората: 

Искам да бъда свестен вярно. Аз считам, както всеки разумен човек на тази планета,че карантината е най-хубавото оръжие против разпространението на ковид. Но виждам обстоятелствата. Репортажът за Швеция е на Ройтерс - не е да си го измислят някакви хора.

До тук по здравната част. Защото една дама ме попита: Кое е в този момент по-важно - здравето или парите? Аз й отговорих - и двете. Защото хубаво е да имаш едното, но без другото - кофти, както и противоположното. 

Така че икономическата страна на този въпрос и също толкоз значима. От всичките ограничения, които се предложиха до тук на вниманието на популацията, въпреки всичко съм незает и имам време да проследявам нещата задоволително добре, аз не виждам нито една мярка, ориентирана към обособения жител. Не виждам! Единственото, което се приближава почти, е някакъв заем, заем, който трябвало да отидем, да почукаме на вратата и да вземем заем! Ама какъв заем, дами и господа!? Как заем!? Не единствено в Съединени американски щати, на всички места страните дават помощ на хората, на съответния човек. А при нас още през цялото време се почна с някакви неща. Ама чакайте бе, има хора, единици хора, кажете за тях какво вършиме. Ще дадем на Българската банка за развиване пари, ще създадем 60 на 40 - това е... това е... не знам кой е измислил това. 

Ти представяш ли си!? Примерно ти си шеф и имаш 10 служащия и те ти споделят, че ще ти поемат 60% от заплатитет им, в случай че ги задържиш. Ти затваряш заведението, започваш за плащаш 40% заплати на тези хора плюс осигуровките и чакаш в някакъв миг, в който ще ти дадат някакви си 60%. Приходи нямаш - от кое място ги плащаш тия 40%!? И по какъв начин ги държиш тия хора с 40%!? 

Сппоред мен има стотици хиляди семейства, които са направени като влакчета. Ако им махнеш едно вагонче, те са до там. Те чакат парите, с цел да покрият разноските и чакат идващото разпределяне. Идва ток - покрива, идващото. Ами в този момент какво идва? Нищо не идва!

Г-н Борисов обича да върви, намира се с служащи, преграща се с тях, снима се. Искам да чуя за обособения, за съответния човек мярката, която това държавно управление е планувало.      



 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Ус
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР