Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]  Телефонът в офиса на ИзправиСе.БГ

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg  Телефонът в офиса на ИзправиСе.БГ
Коментари Харесай

Мая Манолова е засипана със сигнали за запори на банкови сметки на пенсионери и спрени телефони

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]
 

Телефонът в офиса на " ИзправиСе.БГ " безусловно прегря от позвънявания от цялата страна - от село Партизани, общ Дългопол, до Враца и Видин; от Карнобат до Петрич с еднакъв въпрос. Това показа в обява в обществената мрежа водачът на придвижването Мая Мановола.

Бившият омбудсман описа, че основнта причина за позвъняванията е продължаващото налагане на запори върху сметки на физически лица, по които хората получават своите пенсии, заплати и компенсации. Манолова счита това за неприемливо. Ето какво написа още тя откакто жителите са се обърнали към нея:

" Хората всеобщо ни оповестяват и за прекъсване на мобилни телефони на възрастни хора, които не могат да стигнат до местата за заплащане. Много от тях нямат близки, които да го създадат, а контролно-пропусквателен пункт на регионалните градове са мярка, с която всички сме длъжни да се съобразим, включително и възрастните. В момента възрастните разчитат само на телефонна връзка с околните си и тази връзка не би трябвало да се прекратява.
В момента депутатите заседават и оповестиха, че ще се съобразят с ветото на президента. Но в закона ограничения за поддръжка на елементарните хора и дребния и междинен бизнес, за фамилния бизнес, не одобряват. Продължавам да упорствам, че скоро ще става дума за физическо оцеляване на хора, останали поради рецесията без никакви приходи. Държавата ще остави хората на бързите заеми ли?!
Затова приканвам държавното управление:
1. Министърът на правораздаването, който е виновен за активността на Частните правосъдни реализатори, да извърши инспекция на тези от тях, които са наложили запори във времето на изключителното състояние, включително и запори на банкови сметки на физически лица, запорите върху трудови хонорари и пенсии, и да наложи санкции на ЧСИ, които са създали такива запори.

2. Министърът на превоза да предприеме дейности за използването на същата мярка към сметките за телефони и интернет, както и към сметките за тока – отсрочване с най-малко 20 дни и без да се прекратява услугата, изключително на възрастните хора.

3. Да се вкара механизъм за лимит на надценката, с която се продават дезинфектанти, маски и защитни средства, още повече, че визитата на доктор и болница към този момент е неприемливо без жителят да носи маска. Подобен механизъм работи при търговията с лекарствени препарати и би могъл да се приложи и във връзка с защитните средства. "

 



PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР