Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимка: varnacouncil.bgОбщинските съветници от групата на

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимка: varnacouncil.bgОбщинските съветници от групата на
Коментари Харесай

Съветниците на БСП във Варна се обявиха против увеличаването на данъците от ГЕРБ и кмета Портних

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотография: varnacouncil.bg

Общинските съветници от групата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” се оповестиха против предложението от кмета господин Иван Портних, размерът на налога при придобиване на имущество по възмезден метод в Община Варна да бъде повишен от 2,6% на 3% върху оценката на прехвърляното имущество. Това се споделя в известие от тяхно име до медиите. 

Мотивите, посочени от общинската администрация по отношение на предлаганото нарастване са общи, голословни и некореспондиращи с параметрите на “рекордния ” по мярка бюджет на града ни, доближаващ половин милиард лв., считат социалистите. " След направения разбор ние от Българска социалистическа партия считаме, че предстоящото планирано нарастване на бюджетните доходи разследване смяната на данъчната ставка с към 3 700 000 лв. годишно, би могло да бъде обезщетено посредством преструктуриране на разноските и бюджетни икономии, които ще разрешат този размер финансови средства да бъде разходван по-прозрачно, прагматично и оправдано ", декларират съветниците.

В случай, че в Общински съвет – Варна надделее волята за увеличение на данъчната тежест, от Българска социалистическа партия декларират, че ще настояваме приходите от нарастване на налога да се заделят и щом доближат 15 милиона лв. в границите на сегашния мандат да бъдат целево употребявани за построяването на профилирана детска болница. Това е едно от предизборните обещания на партията.

" В началото на мандата ни като общински съветници от БСП даваме началото на самодейност за създаване на детска площадка за деца с увреждания и закупуване на уреди, които да са съобразени със характерните им потребности. За задачата ще даряваме от време на време персонални средства от полагащото ни се заплащане, посредством които да бъде подкрепена реализацията на тази добра самодейност ", споделят още съветниците на Българска социалистическа партия в позицията си. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР