Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Известният варненски фоторепортер и фотограф Любомир

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgИзвестният варненски фоторепортер и фотограф Любомир
Коментари Харесай

Репортер попадна в клиника във Варна като пациент и описа потресаващата картина на битовите условия там

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Известният варненски фоторепортер и фотограф Любомир Бенковски – Бенджи разказа като извънредно мизерни изискванията във варненска лечебно заведение. Той е признат като пациент във Втора инфекциозна клиника към УМБАЛ „ Св. Марина “ и я напуща в първия вероятен, миг, даже макар настояванията на лекарите, тъй като просто не устоя да стои повече там.

Ето част от описанието, което Бенковски показа във Facebook, без редакция:

„ Тоалетните са единствено две в коридора на няколко стаи за хора с разтройство... Душегубката, която се назовава баня е една за всички, само че пък екстрата е, че топла вода идва от дъжд на вятър, в случай че изобщо пристигна, а това е инфекциозно поделение за хора, които предпочитано са с разтройство и повръщане? Сещайте се за лукса освен това състояние. Тоалетна хартия няма, то в действителност какво ли има. Пациентите би трябвало да си носят всичко сами.

Храна не се предлага и би трябвало околните да носят. Все отново се допуска, че при сходни проблеми тя би трябвало да е съобразена със строга диета. Който няма кой да му донесе храна и вода ще кара както може. Бутоните над леглото с които да извикаш сестра не работят или работи един в стая. Ако извадите шанс на леглото с бутон да има пациент, той ще позвъни да дойдат да ви сменят системата, в случай че нямате: ставате и със стойката със системата тръгвате да търсите сестра по коридора или викате като чобанин някой да пристигна. Шкафчетата до леглата са пример „ Болница на края на града “, от това време сиреч. Гардеробчето в стаята е едно за трима с размерите на незначителен ледник.

Хладилник естествено няма, а ви носят храна. Ядете и се надявате да не се скапе до момента в който ви донесат нова. Телевизор? Боже каква глезотия! Няма даже една обикновена закачалцица за стотинки да си закачиш кърпата. Леглата? Ах леглата! По скоро би трябвало да бъдат наречени феодален апарат за мъчение на грешници. Прекарах 3 безсънни нощи в опити някак да се наместя с цел да мога да дремна, а имам съществени проблеми с кръста “.

" Петел " ревизира недоволството на Бенковски

Инфекциозна клиника е въведена в употреба през 1963 година Кога и в какъв мащаб са правени поправки е мъчно да се изброява, само че те са най-вече частични. Това научи „ Петел “ от свои източници. През новия век главно е ремонтиран (преди 15 години) само новосъздадения бранш за битка със СПИН. През 2014-а е изработен план за главен ремонт, който се финансира благодарение на тогавашното „ суперминистерство “ на стопанската система, енергетиката и туризма. Поставена е външна изолираност и нова дограма.

Колкото до битовите условия, те в действителност остават надалеч от стандарта, който заслужава това лечебно заведение. Както постоянно се случва във варненските клиники, те обслужват освен града, а и пациенти от доста други общини, освен в границите на региона, а и на цяла Североизточна България.

Подробен отчет за потребностите на Инфекциозната клиника е изпратен както до здравното министерство, по този начин и до община Варна. Засега обаче той към момента не е провокирал някакви дейности от институциите.

 

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.height = `0px`; document.getElementById( " commentBannerContainer " ).style.display = `non
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР