Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]През 2006 година министърът на финансите Пламен

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgПрез 2006 година министърът на финансите Пламен
Коментари Харесай

Кадиев: Божков искаше да върна старата данъчна ставка в Закона за хазарта, но му казах, че няма да стане

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

През 2006 година министърът на финансите Пламен Орешарски изпрати Васил Божков в кабинета ми, когато бях зам.-финансов министър. Каза ми по телефона: Идва при теб Васил Божков, и аз споделих, добре, дано пристигна, призна Георги Кадиев в „ Тази заран ” по БТВ.

Поводът за диалога, който Божков изиска с мен, беше, че подвигнах данъчната ставка за Закона за хазарта от 8 на 10 %. Тя мина през Парламента и когато се появи на уеб страницата на Народното събрание, той пристигна при мен. Поиска ставката да се върне на остарялото равнище 8 %. Аз споделих, че няма по какъв начин да стане, тъй като не желая, а и да желая, има решение на Министерски съвет, добави Кадиев.

След срещата написах една докладна до министъра на финансите Орешарски, обясних за какво не може да се върне остарялата ставка, той ми написа една резолюция да се върне остарялата ставка 8 %. Казах на Божков, в случай че желае да я понижи, да се разправя с Министерски съвет.

Шест месеца искахме решение на държавното управление, само че от юли до декември този корпоративен закон за данъчното отсрочване не се приема. И двете страни са се запънали, а държавното управление не вземаше решение. В лицето на Министерството на финансите Орешарски споделя „ не ”, аз още веднъж в лицето на Министерството на финансите споделям „ да ”.

Стана 15 декември и споделих на шефа на Бюджетната комисия Петър Димитров: Моля ви се, отивайте при премиера Сергей Станишев, решавайте какво вършим, няма да изтървем Европейски Съюз поради тази глупава ставка. Петър Димитров отиде, обажда ми се по-късно и споделя: Премиерът отпътува в Афганистан и сподели: правете, каквото желаете. И моето предложение за ставка от 10 % в законопроекта беше признато, каза още Кадиев.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР