Редактор е на алманаха Фар“ и на научнопопулярната поредица на

...
Редактор е на алманаха Фар“ и на научнопопулярната поредица на
Коментари Харесай

Отиде Си Една От Най-Важните Личности В Литературния Живот На Варна

Редактор е на алманаха „ Фар “ и на научнопопулярната поредност на варненското издателство „ Нептун “, където издава книги на Тур Хейердал, Жак-Ив Кусто.

През 1982 година дружно с фотографа Ангел Златанов пътешества от Крапец до Ахтопол и написва цикъла от 12 публикации за историята на „ Фаровете по българския черноморски бряг “. Бил е основен редактор на списание „ Корабостроене и мореплаване “ и шеф на издателските къщи „ Галактика “ и „ Сталкер “, написа кмета.бг. От края на 90-те години разгласява фантастичната трилогия „ Истории за Нищото “, превежда Даниил Хармс („ Случки “[1]) и Лев Гумильов („ Етногенезисът и биосферата на Земята “). Редактор е на първия и единствен фотоалбум за растителния и животинския свят в Черно море, дело на подводния фотограф Любомир Клисуров – „ Черно море под водата “ (2008).

В края на 2011 година издава в 61 номерирани и 40 „ противозаконни “ екземпляра автобиографичната книга „ e-book “[4]. През 2013 година излиза „ Който следва Пътя “ – петата книга от „ Истории за Нищото “. Резултатите от 33-годишните си проучвания на историята на фаровете разгласява в 2014 година в книгата „ Фаровете в Стария свят от древността до наши дни “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР