Редактор: кадър: БНТНа България ѝ трябва правителство, което да досвали Бойко

Редактор: кадър: БНТНа България ѝ трябва правителство, което да досвали Бойко ...

Георги Свиленски, БСП: Такова купуване на гласове не е имало, МВР саботираше сигналитеРедактор: 

кадър: БНТ

На България ѝ трябва правителство, което да досвали Бойко Борисов от властта, това заяви в студиото на БНТ Георги Свиленски от БСП. Той също така заяви, че такова купуване на гласове, което е имало на последните парламентарни избори, не е имало никога.

Свиленски съобщи, че към полицията са подавани сигнали в изборния ден за купуване на вота, но МВР е саботирало подадените сигнали. Полицейските екипи са реагирали на подобни сигнали с по три часа закъснение.

„Вероятно сме сбъркали на много места”, така коментира социалистът тежката загуба на БСП. Той обясни, че хората не са разбрали подкрепата на БСП за протестите през лятото на 2020 година. Според Свиленски, тогава е имало настроение протестът да не се политизира, затова БСП не са заявили директно прозицията си, макар че са участвали в демонстрациите. „По-голямата критика е, че не напуснахме парламента”, каза Свиленски. Той обясни, че социалистите са останали в Народното събрание, за да отстояват промените в Избирателния кодекс, които в крайна сметка са се оказали свързани с проблемите на вота на 4 април.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg