Редактор: e-mail: кадър БНТАко работодателят е разрешил отпуска, очевидно това по никакъв

Редактор: e-mail: кадър БНТАко работодателят е разрешил отпуска, очевидно това по никакъв ...

Ваня Григорова, КТ ПодкрепаВ България все още се отработват най-много работни часове.Редактор: 

e-mail: 

кадър БНТ

Ако работодателят е разрешил отпуска, очевидно това по никакъв начин не повлиява негативно на работата. Това каза в студиото на БНТ 1 Ваня Григорова, икономически експерт на КТ "Подкрепа".

Резултатите показват, че премахването на сливането на почивните дни през 2017 година е довело до намаляване на броя на отработените часове, но България продължава да бъде лидер в рамките на държавите членки на ЕС, допълни тя. Тя отбеляза също, че заради ковид кризата много работодатели вече са склонни да оставят хората да работят от вкъщи. Не всички прилагат препоръките на Министерство на здравеопазването, но е факт, че много бързо фирмите са успели да се пренастроят.

Сливане на празнични и почивни дни, освен икономически и финансови измерения има и чисто човешки план и много хора предпочитат да си вземат отпуск и да обединят няколко дни, обясни пред БНТ Жасмина Саръиванова, директор "Защита на работодателските интереси" в БСК.

До 2017 години със сливането на много дни, с отработването в съботите са се създавали загуби за работодателите, всеки, който е имал нужда от определени услуги, е срещам затруднение. Отработването в събота води до недостатъчно физическо и психическо отпочиване на работещите. Преодоляването на старата уредба, със сигурност е към по-добро, смята Саръиванова.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg