Редактирано предложение за запазване на въглищния сектор внасят Комисията по

...
Редактирано предложение за запазване на въглищния сектор внасят Комисията по
Коментари Харесай

Парламентът с извънредна точка за промени в Плана за възстановяване

Редактирано предложение за опазване на въглищния бранш внасят Комисията по енергетика като изключителна точка в дневния ред на депутатите. Решението би трябвало да удължи работата на ТЕЦ-овете до 2038 година, а не те да бъдат затворени през 2025-та, както планува Планът за възобновяване.

След часове диспути и пренаписване на финалния текст депутатите от енергийната комисия взеха решение да задължат Министерския съвет да изиска смяна в Плана. От него би трябвало да отпадне поетия от страната ни ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания от производството на ток с 40 % до кая на 2025 година.

Финалната версия остана макар предизвестията на служебния министър на енергетиката Росен Христов, че по-тясната дефиниция ще затрудни договарянето с Европейска комисия.

Преди постоянното съвещание в четвъртък депутатите от комисията ще се съберат. И ще изискат решението да влезе като изключителна точка за обсъждате в пленарната зала, предава БНР. 

До петък не може да се чака, напомни ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев. „ Защото синдикатите провеждат митинги, в действителност рейсовете към този момент пътуват от по-далечните места ”.

Вчера Кирил Петков замеси страната ни в скандал с Гърция. Той разгласи в Народно събрание, че техния министър на енергетиката се бил съгласил да желаеме нови диалози с Европейска комисия за въглищните централи.

Оказва се, че сходно нещо не се е случвало, а гръцкият министър е вдигнал телефона на Петков от вежливост, само че в никакъв случай не е давал сходни обещания, минимум е поемал каквито и да било задължения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР