Red Bull FLUGTAG очаква гениите, лудите глави и мечтателите в

...
Red Bull FLUGTAG очаква гениите, лудите глави и мечтателите в
Коментари Харесай

Готови ли сте да размахате криле? | Red Bull FLUGTAG очаква проектите за прототипи на летателни апарати!

Red Bull FLUGTAG чака гениите, лудите глави и мечтателите в България да осъществят смелите си хрумвания за хвърчащи апарати, с които по-късно да се включат в незабравима конкуренция за въображението, щурите хрумвания и конструкторската мисъл.

На 2-ри юли новооткритата социална зона на Пристанище Варна ще се трансформира в поле за изява на изобретатели, които да покажат какви занимателни, неповторими, самоделни, безмоторни машини за хвърчене, са съумели да измайсторят.

Търсят се конструктори, майстори, хора с огромно въображение и смели хрумвания, които с лекост си показват по какъв начин наподобява машината, с която биха полетели и които са подготвени да я показват по най-атрактивния метод пред аудитория и жури.

До 25-и април специфичната комисията на Red Bull FLUGTAG чака всички планове за прототипи на летателни апарати.

Преди да изпратят плановете си обаче, всички смелчаци би трябвало да оповестят желанието си за присъединяване, като се запишат. По този метод екипът на Red Bull FLUGTAG ще разбере къде и какъв брой щури гения се крият из България. Ето какво би трябвало да създадат бъдещите участници:

-  Попълват формата за регистрация на www.redbullflugtag.bg или пускат имейл до екипа на адрес: [email protected];

-  Екипът на Red Bull Flugtag връща по пощата указания и бланка за показване на проекта;

-  Отборът изпраща назад пакет с плана си на адрес: п.к. 140, 1113, гр. София.

Изобретателите, които са „ вдигнали ръка ” за присъединяване, ще получат от Red Bull специфична кутия за мечтатели, в която ще намерят още по-подробна информация за разпоредбите на надпреварата, образци и прототипи от предходни съревнование, и ентусиазъм за основаването на най-смешния и ексцентричен летателен уред.

Очаква се участниците да приготвят скиците на плана си и да ги изпратят на посочения адрес. Специална комисия на Red Bull FLUGTAG ще избере всред всички изпратени скици 40-те най-хубави, които ще се състезават в конкуренцията на 2-ри юли.

Всеки изобретател-гении би трябвало да събере тим от общо петима щури гения (като брои и себе си). Един от тях би трябвало да се нагърби с виновната задача да бъде водач на най-невероятното откритие, виждано в миналото в България, а останалите би трябвало да се трансфорат в най-креативния наземен тим, събиран въобще. Пилотът би трябвало да е навършил 18 години, а останалите четирима члена на тима би трябвало да са минимум на 16 години.

* За въпроси: тел. 0700 20733 от 9.30 до 18.30 часа в работни дни (без в допълнение нарастване на тел. услуга)

* Линк към събитието във Фейсбук: Red Bull Flugtag Varna 

* Линк към видео от други събития 

За FLUGTAG
Надпреварата води началото си още от 1992 година, когато във Виена първите 43-ма водачи показват атрактивните си летателни апарати с полети над Дунава. Те поставят началото на едно от най-зрелищните надпревари в света.

През 1999 година е първото издание на FLUGTAG отвън немскоговорящите страни. То се организира в Дъблин и събира 10 000 души фенове. На идната година – 2000, конкуренцията „ каца ” и оттатък океана и провокира изобретателите в Чикаго.

През 2003 година 350 000 фенове се събират на едно място в Хайд парк, Лондон, с цел да следят „ Денят за хвърчене ”.

50-то юбилейно издание на FLUGTAG е през 2005 година и се организира в Братислава, Словакия, а 75-то шоу през 2008 година дава крила на полския град Познан.

Рекорд за най-дълго разстояние, прелетяно с уред, основан особено за FLUGTAG, е подложен в Св.Пол, Минесота от тим „ Освободителят ” – 63.09 метра. Не остава непостижим обаче.

20 години откакто първите мечтатели политат във Виена се случва и второто летателно знамение. В Майнц, Германия през 2012 година е маркиран новият връх по дължина на полета – 69.79 м.

78.64 м е върхът за най-дълъг полет по време на FLUGTAG, непостижим и до през днешния ден. Той е подложен през 2013 година от тимът на „ The Chicken Whisperers ” в Лонг Бийч, Калифорния през 110-хилядна аудитория.

Снимки: Red Bull contentpool

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР