Ред Бул записа двойна победа в Гран при на Азербайджан

...
Ред Бул записа двойна победа в Гран при на Азербайджан
Коментари Харесай

Какво притесни доктор Марко в Баку?

Ред Бул записа двойна победа в Гран при на Азербайджан през вчерашния ден, като темпото на Серхио Перес и Макс Верстапен изглеждаше недостижимо за техните противници. Или най-малко по този начин изглеждаше през по-голямата част от надпреварата по улиците на Баку.

Въпреки двойната победа на отбора съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марки призна, че е отбелязал един „ стеснителен факт ”, обвързван с представянето на Шарл Леклер с Ферари и Фернандо Алонсо с Астън Мартин, който преследваше водача от Монако в борбата за третото място.

„ Двойна победа в неделя и първо и трето място в спринта, доста сме удовлетворени от тези резултати – изясни лекар Марко пред телевизия ORF. – Макс нямаше шанс с колата на сигурността в главното съревнование, не съумя да откри положителни настройки и това му коства време, като той не съумя да осъществя опциите на колата си, с цел да поддържа темпото на Перес. Страхотно показване на Чеко, той беше бъз от старта, не позволи нито една неточност, направи брилянтно съревнование. ”
 Чеко: Притиснах Макс и работих по-добре с гумите Чеко: Притиснах Макс и работих по-добре с гумите
Веднага по-късно обаче лекар Марко стигна и до притеснителните знаци.
 Хорнър: Перес пилотира феноменално през целия уикенд Хорнър: Перес пилотира феноменално през целия уикенд
„ Това, на което би трябвало да обърнем внимание е, че Леклер и Алонсо съумяха да реализират нашите времена в последните 6-8 обиколки. Трябваше да поставим повече старания, с цел да сме сигурни, че в самия край няма да ни се случи нещо неприятно ”, добави Марко.
 Верстапен: Нямах шанс с колата на сигурността Верстапен: Нямах шанс с колата на сигурността
Също по този начин, някогашният водач описа в резюме и за ръководството на надпреварата на Перес и Верстапен от бокса на Ред Бул.
 Леклер: В надпреварите Ред Бул нямат противници Леклер: В надпреварите Ред Бул нямат противници
„ Не сме казвали на нашите водачи да връщат газта, на управляват темпото, да пазят колите. Серхио в един миг попита дали това е допустимо, само че ние ги оставихме да се гонят на цялостна газ ”, разгласи някогашният водач.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР