Ред Бул вярват, че двигателят на Хонда във Формула 1

...
Ред Бул вярват, че двигателят на Хонда във Формула 1
Коментари Харесай

Хонда могат да настигнат Рено до края на годината, смятат от Ред Бул

Ред Бул имат вяра, че моторът на Хонда във Формула 1 има капацитета да доближи равнището на Рено до края на годината. С изявлението си моторспорт съветникът на Ред Бул Хелмут Марко ускори спекулациите, че тимът обмисля да смени доставчика си на мотори за 2019 година от Рено на Хонда, защото актуалният контакт с французите изтича в края на 2018-а. Смяната към този момент направи сателитният отбор на Ред Бул – Торо Росо – и се радва на една много сполучлива и окуражаваща предсезонна подготовка в Барселона.
Race Distance + Race Distance + 1/3 Race Distance = 154 Laps for the team #KeepPushing #ToroRossoHonda #F1Testing pic.twitter.com/xTgOk30YHA
— Honda Racing F1 (@HondaRacingF1) March 9, 2018
И до момента в който хората към момента изпитват подозрения към Хонда и надеждността на мотора, източници на Ред Бул споделят, че разликата в мощността на двата доставчика при започване на сезона ще бъде почти 15 кс в интерес на Рено. С още сезонна работа за Хонда Марко допуска, че разликата сред двете задвижващи единици до края на сезона ще бъде минимална.

" Мисля, че колаборацията сред Хонда и Ред Бул е доста добра, тъй като ние не просто им споделяме какъв мотор желаеме, а работим дружно. Веднага откакто подписахме контракта с японците, осъществихме замени на инженери. Мисля, че този метод е извънредно сполучлив ", добави Марко.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер съобщи по-рано, че финалното решение ще бъде взето не въз основата на страсти, а на представане. Той също по този начин бе безапелационен, че няма да търпи Рено да му слагат ултиматуми за изясняването на избора. " Искаме да сме в позиция, от която да продължим да понижаваме изоставането си по отношение на тимовете пред нас ", показа Хорнер.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР