Ред Бул може да стане първият отбор във Формула 1,

...
Ред Бул може да стане първият отбор във Формула 1,
Коментари Харесай

Ред Бул ще се издържа само от спонсори

Ред Бул може да стане първият тим във Формула 1, чийто бюджет да се образува единствено от парите, които дават спонсорите на отбора. Ако това се случи, то Формула 1 ще има още едно, освен това доста мощно доказателство, че таванът на бюджетите работи и ползата към международния шампионат пораства.

В момента Ред Бул има 34 спонсори и сътрудници, а комерсиалният шеф на отбора Ник Стокър е на мнение, че до постигането на задачата остава още малко.

Ред Бул се появи във Формула 1, откакто компанията за енергийни питиета купи тима на Ягуар – от Форд желаеха да се отърват от провалилия се план. След това с парите на Ред Бул отборът се трансформира в един от най-успешните в новата история на спорта – първо беше превъзходството от 2010 до края на 2013, когато тимът разполагаше с най-хубавата кола с обдухан дифузьор, а в последните две години Макс Верстапен завоюва двете международни трофеи при водачите.
 Може ли Ред Бул и Форд да се съюзят тази седмица? Може ли Ред Бул и Форд да се съюзят тази седмица?
„ Преди няколко години спонсорите ни бяха доста по-малко, към 15, в този момент се приближаваме към 40 ”, удостовери Стокър пред Sports Business Journal.
 Уебър: Ред Бул остава огромната опасност в борбата за купата Уебър: Ред Бул остава огромната опасност в борбата за купата
Основен принос за този напредък има софтуерната компания Oracle – счита се, че тя заплаща по 100 милиона $ на година, като договорът започва през 2022 и е за 5 сезона.
 Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак? Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак?
Целта Ред Бул да се устоя единствено от спонсорски пари е сложена от шефа на тима Кристиан Хорнър, а Стокър добави, че осъществяването й може да стане по-рано от предстоящото. Това ще значи, че притежателят на отбора няма да се постанова да добавя бюджета му, когато той е непълен за сезона.
 Най-много уволнения в Ред Бул поради тавана на бюджетите Най-много уволнения в Ред Бул поради тавана на бюджетите
За идния сезон във Формула 1 таванът на бюджетите е 135 милиона $ на година, като от тази сума се изключват разноските за маркетинг, заплатите на водачите, както и заплатите на тримата най-скъпоплатени чиновници на тима.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР