Ред Бул е тимът във Формула 1, загубил най-много свои

...
Ред Бул е тимът във Формула 1, загубил най-много свои
Коментари Харесай

Най-много уволнения в Ред Бул заради тавана на бюджетите

Ред Бул е отборът във Формула 1, изгубил най-вече свои чиновници поради въвеждането на тавана на бюджетите за сезон 2021 в международния шампионат. Според непотвърдена информация, отборът се е разделил с 154 индивида в сезона, в който се оказа, че е нарушил финансовите ограничавания и по тази причина беше осъден с санкция от 7 милиона $ и ограничение на времето за работа в аеродинамичния тунел.

През 2021 таванът на бюджетите във Формула 1 беше 145 милиона $ и съгласно motorsport-total.com, екипът на Ред Бул е бил понижен от 875 на 721 индивида сред края на сезон 2020 и началото на сезон 2021 в международния шампионат. Най-големи са били загубите в департамента по дизайн, откъдето са си тръгнали 100 индивида.

За същия интервал екипът на Мерцедес е бил понижен с 59 индивида и все пак за Сребърните стрели са работили към 300 индивида повече спрямо Ред Бул.
 Верстапен е твърдо срещу таван на заплатите във Формула 1 Верстапен е твърдо срещу таван на заплатите във Формула 1
Големите тимове се оправиха мъчно с тавана на бюджетите, защото Ред Бул и Мерцедес са разполагали с бюджет от към 300 милиона евро за сезон 2019 - последният преди ковид пандемията и въвеждането на тавана на бюджетите.
 Доктор Марко: Таванът на бюджетите не трансформира нищо! Доктор Марко: Таванът на бюджетите не трансформира нищо!
Извън финансовите ограничавания остават разноските за заплащането на водачите, тримата най-високоплатени чиновници на отбора и маркетинговите разноски, тъй че действителният бюджет на Ред Бул за 2021 година е бил 371,5 милиона евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР