Речта, направена от принц Турки ал-Фейсал от Саудитска Арабия тази

...
Речта, направена от принц Турки ал-Фейсал от Саудитска Арабия тази
Коментари Харесай

Саудитският принц критикува Хамас, Израел и Запада

Речта, направена от принц Турки ал-Фейсал от Саудитска Арабия тази седмица по отношение на актуалното принуждение в Близкия изток, е извънредно откровена за старши член на саудитското кралско семейство.

Това е необятно прието като най-ясният знак до момента за метода, по който саудитското управление мисли за обстановката.

Принц Турки, необятно почитан по-възрастен общественик в саудитските кръгове, обществено осъди както Хамас, по този начин и Израел за нападението над цивилни, след офанзивата на Хамас на 7 октомври против Южен Израел и последвалото израелско бомбардиране на Газа. Нямаше герои, сподели той, а единствено жертви.

Такъв е приливът на арабския яд от тези израелски въздушни удари, че принц Турки, който се обърна към аудитория в Съединени американски щати в университета Райс в Хюстън, е необичаен арабски глас на рецензия против Хамас в настоящия климат. нараняват цивилни. Повечето от убитите или отвлечените от Хамас са цивилни.

Принц Турки, деликатен, деликатен някогашен посланик и началник на шпионажа, балансира осъждането си против Хамас с това на Израел, който той упрекна в „ безсистемно бомбардиране на почтени палестински цивилни в Газа “ и „ безсистемно арестуване на палестински деца, дами и мъже на Западния бряг “.

Той се опълчи на потреблението на израза „ непровокирана офанзива “ от американските медии по отношение на нападението от 7 октомври, като сподели: „ Каква повече провокация е нужна. в сравнение с това, което Израел е направил на палестинския народ за три четвърти век? "

Той добави, че " всички военноокупирани хора имат право да се съпротивляват на окупацията ".

Принц Турки също осъди западните политици за това, че " проливат сълзи, когато израелци са убити от палестинци ", само че отхвърлят " даже да изразят тъга, когато израелци убиват палестинци ".

Президентът Джо Байдън сподели от този момент по време на визитата си в Израел, че Съединени американски щати скърбят за всички почтени жертви.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР