Речните плавания са по-евтини Резервирайте сега круиз за есента Независимо

...
Речните плавания са по-евтини Резервирайте сега круиз за есента Независимо
Коментари Харесай

Изберете си каюта - с прозорче или с балкон

Речните плавания са по-евтини Резервирайте в този момент круиз за есента

Независимо от компанията, която провежда круиза, в корабите има 4 съществени типа каюти - вътрешна, с прозорец, с балкон и апартамент. Разбира се, вариациите са всевъзможни. Има и кораби, които нямат каюти с балкон, и такива без жилища. Други са толкоз огромни, че са разграничени на цели квартали. Там може да откриете най-различни категории каюти, включително балкони с панорама към морето или с аспект към Сентръл парк навътре в кораба, както и дребен апартамент с балкон или голяма мансарда.

Съществуват и по този начин наречените обезпечени каюти. При тях пътуващият не знае тъкмо къде се намира каютата и не може да си я избере. Локацията  се дефинира от круизната компания, само че това има и своите плюсове. В множеството случаи тези каюти са по-изгодни като цена и най-важното - допустимо е да получите безвъзмезден ъпгрейд, т.е. прекачване в по-висока категория за сметка на компанията. Случвало се е при резервация на вътрешна каюта, най-ниска категория (но гарантирана), клиентът да получи ъпгрейд до каюта с балкон от по-висока категория.

Повечето каюти са направени от метал, затова имат магнитни свойства. Ако обичате да си купувате магнитчета като сувенири, използвайте ги рационално на борда.

Във вътрешните каюти няма естествена светлина, само че може да си подсигурите изкуствена. Пуснете тв приемника на канала, излъчващ онлайн от борда, и спрете звука. Така ще имате нощна светлина в стаята.

Категория спа каюти, предлагани от някои круизни компании, постоянно са различно решение за тези, които са решили да се поглезят с някоя и друга процедура. Цената на каютата е по-висока, само че пък разликата, която ще платите, ще бъде доста по-малко от това, което бихте похарчили в спа салона. В цената е включено гратис прилагане на термалната зона в спа център.

Притеснявате се, че леглото или пък възглавницата няма да са комфортни? Компаниите оферират топери за легло, разнообразни модели възглавници и спомагателни завивки, в случай че е належащо. Ако си мислите, че всичките ви движимости би трябвало да се съберат в дрешника - грешите. Помолете кабинния стюард да ви покаже всички скрити местенца - свободно място под леглото, под дивана, вътре в табуретка или зад огледалото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР