Речникът по английски език на Кеймбридж (Cambridge Dictionary) определи „рerceverance”

...
Речникът по английски език на Кеймбридж (Cambridge Dictionary) определи „рerceverance”
Коментари Харесай

Кеймбридж: „Упоритост” е думата на 2021 г.

Речникът по британски език на Кеймбридж (Cambridge Dictionary) дефинира „ рerceverance” (постоянство, непримиримост, упоритост – бел. ред.) за думата на 2021 година

„ Можем да обявим публично думата на 2021 година съгласно Cambridge Dictionary - това е „ perseverance”, се споделя в известие, оповестено в Туитър.

We can officially announce that the Cambridge Dictionary is...

perseverance (noun): continued effort to do or achieve something, even when this is difficult or takes a long time

Find out more here:
— Cambridge Dictionary (@CambridgeWords)

Според определението в речника, „ perseverance” е съществително име, което значи непрекъснати старания, ориентирани към постигането на нещо, даже когато това е мъчно или лишава доста време.

През 2021 година тази дума е търсена в речника повече от 243 000 пъти. Най-голяма вълна в търсенето е записана през февруари, когато марсоходът на НАСА „ Perseverance” кацна на „ Червената планета”.

Според мениджъра на издателския отдел на „ Cambridge Dictionary” Уендалин Никълс, „ постоянно следим скокове в търсенията на думи, свързани с настоящи събития, когато тези думи са по-малко познати. Затова е разумно, че търсенията на думата са се нараснали след спускането на марсохода на НАСА. Точно както е нужна непримиримост, с цел да се приземи марсоход на Марс, по този начин е нужна и непримиримост, с цел да се оправим с провокациите и разстройствата в живота ни, породени от COVID-19, климатичните бедствия, политическата неустойчивост и конфликтите”, разяснява той пред медии.

„ Ние оценихме тази връзка и считаме, че потребителите на речника на Кеймбридж също го вършат. “, добави Никълс.

През януари тази година търсенията в уеб страницата на Cambridge Dictionary се усилиха за „ insurrection “ (въстание), „ impeachment “ (импийчмънт), „ inauguration “ (встъпване в длъжност) и „ acquit “ (оправдаване), защото президентските избори в Съединени американски щати привлякоха вниманието на целия свят.

Според редакторите това е още едно доказателство, че думите, търсени в Cambridge Dictionary, постоянно отразяват настоящите международни събития.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР