Речникът на английския език, издаван от Харпър Колинс, избра пермакриза

...
Речникът на английския език, издаван от Харпър Колинс, избра пермакриза
Коментари Харесай

Речникът Колинс обяви пермакриза за дума на 2022 година

Речникът на британския език, издаван от " Харпър Колинс ", избра " пермакриза " за дума на годината след интервал, в който хората претърпяха войни, инфлация, климатични промени и политическа неустойчивост, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Думата е дефинирана като " нескончаем интервал на неустойчивост и неустановеност ", необикновен вследствие на поредност от пагубни събития. Тя е измежду няколкото термина в листата за 2022 година, които все по-често се употребяват заради продължаващите рецесии по света.

" Пермакриза " е определена, защото " обобщава напълно в резюме какъв брой в действителност ужасна е била 2022 година за толкоз доста хора ".

Алекс Бикрофт, ръководещ шеф на Колинс Лърнинг (Collins Learning), съобщи: " Езикът може да бъде огледало на протичащото се в обществото и в света като цяло. Тази година ни изправяше пред нови и нови провокации ".

Лексикографите на речника " Колинс " наблюдават своята база данни с 18 милиарда думи и набор от медийни източници, в това число обществени медии, с цел да основат годишния лист с нови и забележителни думи.

Дума на 2021 година стана абревиатурата за незаместим токен NFT, която навлезе в всеобщия живот, откакто бяха изхарчени милиони за най-търсените изображения и видеоклипове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР