Реч на и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров пред десетки

...
Реч на и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров пред десетки
Коментари Харесай

Зафиров към левите: Горе главата – заедно няма кой да ни спре

Реч на и.ф. ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пред десетки хиляди на Националния събор на левицата на Бузлуджа

Уважаеми другарки и приятели, скъпи другари,

Не знам какво тъкмо значи изпълняващ функционалности ръководител, по тази причина ще се обърна към вас като еднакъв, като редови член на Българска социалистическа партия, който събитията натовариха с една непредвидена, само че неизбежна отговорност. Отговорност, която нося с цялото си сърце, тъй като съм точно един от вас.

Няма да държа дълги речи. Повече от час обикалях по поляната и с огромна част от вас се видях очи в очи и съм ужасно разчувствуван от това, което ми казахте и го чух добре, чух думите „ дружно, „ единство “, победа “, ‚с вас сме “, „ дръжте се “. Благодаря ви!

Моите приятели, другари и сътрудници споделиха съвсем всичко - имаше и възторг и въодушевление и оптимизъм!

Искам да ви кажа три значими неща:

Първо, откровено да ви благодаря, че сте тук. Въпреки горещините, макар пожарите, макар внушенията и лъжите, провокации, които се изписаха и изприказваха през последните дни. Тук е мястото на всеки един почтен, откровен и милиеещ за лявата концепция човек. Благодаря ви още един път.

Второ, желая високо да кажа - Българска социалистическа партия не е на борсата, Българска социалистическа партия не се продава, Българска социалистическа партия не се преучредява, Българска социалистическа партия няма да се влива на никое място и нищо няма да се влива в Българска социалистическа партия! Всеки, който твърди сходно нещо, лъже и обслужва непознати ползи. Не се опитваме да подменим, а да променим Българска социалистическа партия.

Повече по този начин не може. Искате ли да сме пета политическа мощ? Харесва ли ви да губим избори след избори? Харесва ли ви лявото да е 7% в Народното събрание? Харесва ли ви останалата част от лявото въобще да не е в Народното събрание? Ще продължаваме ли да поносим това? НИКОГА!

Отворихме доста фронтове, казахме тежки думи, някои от тях ще зарастват постепенно, това е дълъг развой. Видяхме, че това е път за на никое място и би трябвало смяна. Времето и историята няма да ни чакат. Моментът е исторически и би трябвало да сме на висота. Тази историческа отговорност ляга на нашите рамене, такова е и упованието на българските жители. Лявото е потвърдило, че в миг на рецесии може да намира точните решения, само че единствено когато е обединено и единно – това, което показахме през днешния ден на тази поляна, е единствено първата крачка. Българска социалистическа партия и нейните съдружни сътрудници са единствената политическа мощ, която два пъти е излъчила сполучливи кандидат-президентски двойки, които даже повториха мандатите си. Тук в този момент измежду нас е и президентът Първанов. Благодаря, господин президент, че сте с нас.

И третото, което желая да ви кажа, скъпи другари - процесът на протегната ръка, на консолидация на партията и лявото политическо пространство е необратим и еднопосочен. Нищо не може да ни спре. Знаем, че вие сте зад нас. Това ни демонстрират ежедневните срещи, диалозите с нашите сътрудници вляво, упованието в българското общество, яснотата, че има една голяма маса от лявомислещи патриотични хора, които не можеха да понесат, че ние непрекъснато се караме и се разделяме. Дори на последните избори се явихме пет обособени обединения. Е, в този момент и петте обединения са тук. Аз имам вяра, че това е гаранция за триумф.

Нашият слоган е „ Заедно “ и ние сме тук дружно - и партията,и лявото, а „ Началото е Бузлуджа “- историческото начало и новото начало на едно по-добро бъдеще за лявото.

Приятели, благодаря ви! Имаме потребност от тази поддръжка. Ние сме едно, с тези които виждате тук, ние сме равни. Равни сме в нашата борба за бъдещето и поддръжката ви е доста значима за нас.

Моето послание, моето заричане към вас е: Ние няма да ви предадем, ние няма да ви продадем.

Често даваме образец с френската левица, те безусловно за една вечер се събраха и завоюваха изборите. Там имаше сериозен дразнител и предизвикателство – заплахата крайната десница да завоюва изборите. Нима в България няма такова предизвикателство? Докога ще поносим модела ГЕРБ? Докога ще поносим модела на кюлчетата, на пачките от прозорците, на задкулисието и превзетата страна? Има ли мощ, която да се опълчи на това? Аз споделям, ДА – обединеното ляво.

Отиваме на идващите избори, не с цел да станат някои депутати и министри. Отиваме на идващите избори, с цел да ги спечелим, с цел да може лявото да ръководи страната. Но това не е самоцелно, а в името на вас – българските жители и реализацията на нашите хрумвания. Сигурен съм, че това ще е случи. Днешната цялостна поляна го потвърждава. На прав път сме. Вярвайте в положителното и не се поддавайте на провокации.

Благодаря ви!

Честит празник!

Горе главата!

Победа!

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5635Проф. Нако Стефанов: Приносът на КНР за световното развиване в актуалната епохаАлтернативен Поглед6023Зорница Илиева: Китайският гамбит в построявания нов ред по светаАлтернативен Поглед12687Д-р Владимир Трифонов: Доброволното повреждане на Съюз на съветските социалистически републики създе единствен и неповторим еднополюсен святАлтернативен Поглед14899Д-р Владимир Трифонов: Аз съм черноглед, че може да се стигне до някаква форма на помирение в УкрайнаАлтернативен Поглед9776Китайската рационализация основава нови шансове за развиване на светаАлтернативен Поглед161582Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед102903Проф. Дарина Григорова: В Украйна се сътвориха две народи, които са антагонисти като историческа памет, полезности и отношение към РусияАлтернативен Поглед89582 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР