Реч на албанския премиер Еди Рама пред Парламентарната асамблея на

...
Реч на албанския премиер Еди Рама пред Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Еди Рама шокира ПАСЕ с обиди и отмениха вечерята в негова чест

Реч на албанския министър председател Еди Рама пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург, бе окачествена като шокираща от болшинството парламентаристи .

Поради " дързостта му и обидите към мнозина ", председателството на ПАСЕ е взело решение да анулира работната вечеря с Рама , съобщи организация МИА.

Част от парламентаристите в Съвета на Европа разясняват, че до момента не им се е случвало сходно нещо - да бъде анулирана работна вечеря с в исокопоставен общественик от някоя страна .

След речта на албанския министър председател, мнозина парламентаристи показаха отвращение от метода, по който той приказва пред Съвета на Европа. След като Рама сложи под въпрос доверието към ПАСЕ и негови членове, парламентаристите отвърнаха, че такава тирада не се помни да е произнасяна в Парламентарната асамблея.

В изявлението си Рама изиска да се преразгледа резолюция 1782 от 2011 година за отчета на пратеника на ПАСЕ Дик Марти и да отхвърли изказванията му за търговия с човешки органи по време на последната война в Косово .

Според него няма нито едно доказателство за изказванията на Марти, с което се провалят и обвиняванията за закононарушения против цивилни от страна на водачите на Армията за избавление на Косово, които са съдени в Специализирания съд за Косово в Хага.

Според албанския министър-председател превръщането на една подправена, жестока вест в отчет , трансформиран след това в резолюция в опит да се служи на истината и справедливостта с толкоз доста хора, които са били подведени, най-после е довело те да подкопаят и двете – и истината, и справедливостта.

Рама съобщи още че " обвиняването, повдигнато против някогашния водач на Армията за избавление на Косово и някогашен президент Хашим Тачи по въпроса за трафика на човешки органи, е чиста фикция ", добавя КосоваПрес.

В края на речта си министър председателят на Албания прикани всички страни, които към момента не са признали Косово, да го създадат , съобщи Албанското радио и телевизия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР