Реалността може да боли. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на

...
Реалността може да боли. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на
Коментари Харесай

Реалността може да боли, заяви Подоляк

" Реалността може да боли. " Това съобщи Михайло Подоляк, консултант на украинския президент, оповестява " Ройтерс ".

Изказването му идва, откакто окупационните управляващи на Херсонска област предизвестиха, че украинската войска ще се опита да си върне окупирания град Херсон и приканиха жителите да се изтеглят, цитира news.bg.

" По-малко от месец след помпозното оповестяване на анексирането на Херсон и тържествения концерт на Червения площад, самопровъзгласилата се " градска администрация " тържествено се изтегля в очакване на украинското отмъщение. Реалността може да боли, в случай че живеете в фиктивен, приказен свят ", написа в Туитър Подоляк.

Херсон е най-големият украински град, високомерен от Москва от началото на нашествието ѝ в Украйна на 24 февруари. Той се намира на територия, за която съветският президент Владимир Путин твърди, че към този момент публично е включена в рамките на Русия - ход, който Киев и Западът не признават.

По-рано през днешния ден беше обявено, че в Херсонска област е почнало " проведено пренасяне " на поданици от десния към левия бряг на Днепър, където към този момент са ситуирани бази за краткотрайно настаняване.

Сергей Суровикин, пълководец на обединената формация на съветските войски в Украйна, сподели, че не могат да бъдат изключени " сложни решения " във връзка с Херсон.

Според съветски военни блогъри тези думи потвърждават неприятното състояние на съветските елементи, които се предполaга, че са към пет пъти по-малко от събраната в региона украинска армия. Други коментатори не изключиха потреблението на " по-мощни оръжия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР