Реалността е такава, каквато е, без значение дали ни харесва,

...
Реалността е такава, каквато е, без значение дали ни харесва,
Коментари Харесай

Как се бяга от реалността

Реалността е такава, каквато е, без значение дали ни харесва, или не. Най-малкото тъй като с действия - къде верни, къде не, и с решения - къде премислени, къде не, сами се вкарваме в нея.

Същото важи за Руби (Мерит Уивър) и Били (Донал Глийсън). Двамата са " остарели гаджета ", които животът и ползите са разделили. Въпреки това, и Руби, и Били са се разбрали, че могат да разчитат един на различен.

Но не за някакви елементарни другарски връзки, от тези, които остават, откакто любовта или пристрастеността си тръгнат. Двамата са се разбрали, че когато желаят да се откъснат от всекидневието си и имат потребност един от различен, би трябвало единствено да пуснат есемес на другия с простичкото " бягай ".

Всъщност, то не е толкоз простичко, тъй като е игра на думи и зад британското RUN (както е и истинското име на сериал) се крие друго обръщение. В следствие обаче " бягай " ще се окаже по-близо до действителността, в сравнение с закодираното обръщение, което крие.
 Снимка 475368

И в случай че получилият известието отговори назад със същото, се задейства проект, който единствено двамата знаят - къде да отидат, какво тъкмо да създадат, на кой трен да се качат и в каква посока да тръгнат.

Това звучи доста вълнуващо, когато си на 20 години и нямаш чак толкоз отговорности. Е, по този начин звучи и когато си на 30, 40, 50, само че действителността с времето стартира леко да се отдалечава от младия си прототип.

И по този начин, Били изпраща " бягай ", когато двамата са на близо 40 години. И Руби връща жеста. Планът за бягство е задействан.

Сега следва сложната част - да схванат дали е добра концепция да зарежат живота си с всичките му позитиви и негативи, какви ще бъдат следствията от бягството им и дали са същите хора, които са били преди повече от 15 години. А плуването в тези води е много нестабилно.
 Снимка 475367

В последна сметка и Руби, и Били би трябвало да схванат за какво бягат от действителността си и дали тя е чак толкоз неприятна, колкото им се коства. А " Бягай " е и за романтиката, и за фантазиите, които се разрушават в реалността; и за действителността, която се оказва пътешестване с влакче на ужасите, от което слизане няма; и за пътуването към незнайното, което може да прелива от неприятности; и за неприятностите, които човек е кадърен да си навлече, впускайки се в премеждие, в което се надява да откри повече от себе си, само че в края му не може да познае себе си...

Преди да изгледаме първите епизоди, попаднахме на мнението, че " Бягай " е нещо приблизително сред " Убивайки Ийв " и Fleabag. А като знаехме какво съставляват те, летвата на упованията ни автоматизирано се качи три пункта нагоре.

И откакто погълнахме първите пет епизода на истинския сериал на HBO вкупом, можем да кажем, че в " Бягай " почеркът на Фийби Уолър-Бридж и Вики Джоунс (създателките на Fleabag и частично на " Убивайки Ийв " ) проличава повече от ясно.
 Снимка 472600

И най-важното - на фона на цялото многообразие от сериали, в което всички имаме привилегията да се къпем - " Бягай " не ни остави на мира, до момента в който не разберем какво ще се случи в идващия епизод.

" Бягай " е в HBO GO от 13 април

Телевизионната премиера на сериала е в същия ден от 21:30 ч. по HBO
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР