Реално не е възможно да се издават само електронни рецепти

...
Реално не е възможно да се издават само електронни рецепти
Коментари Харесай

Не било възможно да се издават само електронни рецепти от началото на май

Реално не е допустимо да се издават единствено електронни предписания от началото на май, твърди персонален доктор..  " При домашно посещаване не е ясно по кое време се изписва рецепта. Необяснимо е човек в по-сериозно положение, който е извикал доктор у дома, по какъв начин ще си вземе рецептата, предписана онлайн? Няма техническа опция да се издават единствено електронни предписания от 1 май, тъй като няма по какъв начин да се случи отвън кабинета, а някои сътрудници нямат и нужния програмен продукт. Не всеки има телефон, на който може да се конфигурира нужното приложение ". Това съобщи за " Денят онлайн " по NOVA NEWS доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

По думите ѝ медиците работят с персонална информация на пациентите и не е редно тази информация да се носи в телефона. " Как ще бъде предпазена информацията, когато издаваме рецепта през телефона си? Когато има срив в системата какво ще се случи, пациентите няма да могат да си получат лекарството? Трябва да бъдат издавани по едно и също време и хартиени предписания, с цел да не се забавя лекуването им ", счита тя.

Според нея новите електронни предписания ще отключат здравен туризъм. " Поискахме да имаме право да назначаваме антигенен тест, само че това не се случи ", уточни медикът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР