Реално до момента България има съществен напредък само по 4

...
Реално до момента България има съществен напредък само по 4
Коментари Харесай

Тимерманс: България не е извършила докрай нито една реформа

Реално досега България има значителен прогрес единствено по 4 от предложените 17 промени, съобщи зам-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс във връзка оповестения отчет за напредъка на България по така наречен механизъм за съдействие и инспекция.
В него се показва, че Комисията към момента не може да заключи, че някой от индикаторите е изпълнен в приемлива степен на сегашния стадий.
Въпреки напредъка, най-сериозно е изоставането във връзка с използването на признатите законодателни промени на процедура и материализирането на законите в "конкретни каузи и резултати”.
"България има значителен напредък в голям брой сфери, свързани с използването на законите. Част от рекомендациите, които направихме са изпълнени и приложени. Но към момента има какво да се направи. Ние окуражаваме българските управляващи да продължат да извършват рекомендациите ни, до момента в който всичките не бъдат приложени на практика”, разяснява Тимерманс.
Той уточни, че наблюдението над нашата страна ще бъде свалено, когато в Брюксел са сигурни, че всички препоръчвани промени са изпълнени и няма опция за връщане обратно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР