Реално болните от К-19 са неколкократно повече от данните в

...
Реално болните от К-19 са неколкократно повече от данните в
Коментари Харесай

Д-р Спасов: Реално болните от К-19 са неколкократно повече от данните в официалната статистика

Реално болните от К-19 са неколкократно повече от данните в формалната статистика. Причината за разминаването е, че е отнета опцията за тестване. Всеки персонален доктор има по два-три случая на пациент с ковид на ден, което демонстрира действителна заболеваемост към 9 000 души. Това сподели пред БНР доктор Мирослав Спасов - персонален доктор и педиатър. 

Нееднократно математици са коментирали, че когато тестванията са малко (в България в този момент се вършат дневно най-вече до 7000), броя на позитивните проби следва да се умножи най-малко по 8. Не бива обаче да се не помни, че при 80-85% от случаите става въпрос за леко протичане, без болнична интервенция, като не са малко и тези, които въобще не усещат болестта.

Болестта обаче може да е доста подла и при леко протичане и да отключи други здравни проблеми след това.Според Спасов би трябвало да се прекрати продажбата на бързи антигенни проби в аптеките, тъй като хората не ги извършват вярно и се основава лъжливо чувство, че са отрицателни.

Общопрактикуващият доктор разяснява, че " българският пациент счита, че него не може да го хване, няма риск да настъпят затруднения и неглижира казуса ". " Действително би трябвало да се спре с тази истеризация по случая Covid-19, а би трябвало всички – лекари, пациенти, министерство, да се хванем за ръце и да се преборим към този момент с този вирус ", счита персоналният доктор.

Желаещите за първа игла ваксина са малко, означи още доктор Спасов. Повторно или трето заразяване може да има както при преболедували, по този начин и при имунизирани, показа от практиката си той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР